Nije rekao devojci da ste njegova bivša

Nekada se desi da s bivšim partnerom ostanete u prijateljskim odnosima. Vremenom, i vi i on nađete nove partnere. On vas predstavi novoj devojci kao svoju prijateljicu, ali vrlo brzo shvatite da joj nije rekao da ste vas dvoje nekad bili par. To može da bude zbunjujuća situacija.
Vrlo je verovatno da ćete ga pitati zašto to nije učinio. Na kraju krajeva, takvim postupkom i vas dovodi u nepriliku – šta ako vas ta devojka pita kako ste se upoznali, odakle se znate? Smatrate da je vaš prijatelj taj koji bi trebalo da joj kaže da ste vas dvoje nekad bili u vezi, ali nemate baš želju ni da izmišljate nešto niti da zamuckujete i izbegavate odgovor ako dobijete takvo, sasvim normalno pitanje. Njegov odgovor bi mogao da bude da se boji da joj kaže, da ne želi da se ona uzrujava, ili vam zabrani prijateljstvo, ili…
Kakav god da je odgovor, situacija je prilično neprijatna. On krije jednu činjenicu od svoje devojke, i vas je, bez vašeg pristanka, uvukao u to prikrivanje. Šta u takvoj neprijatnoj situaciji?
U principu, ona bi od njega trebalo da čuje za vaš nekadašnji odnos. U najvećem broju slučajeva, bolje je da joj kaže nego da prećuti, jer će ona verovatno pre ili kasnije saznati istinu od nekog – a ako je ne sazna od njega, naljutiće se na njega zbog laganja, i vrlo verovatno pretpostaviti da između vas dvoje još uvek postoji nešto, što bi i vama moglo da napravi dodatne probleme. Plus će se verovatno pitati šta ju je još slagao ili šta je još sakrio od nje.
Možete predložiti prijatelju da kaže istinu svojoj devojci (ne možete ga naterati, naravno), a bilo bi dobro i reći mu da nećete lagati za njega. Ne morate njegovoj devojci reći ono što vas niko i ne pita, ali ako dobijete direktno pitanje, dobro bi bilo ako možete da odgovorite iskreno.
Krajnje nezgodna situacija; ako se nalazite u njoj, nadamo se da će sve proći bez većih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emocijeodanostprecutkivanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar