Nije više tajna: Muškarci otkrili zašto vole starije žene, top 5 razloga

Kažu da ljubav ne zna za godine

Neki muškarci vole znatno starije žene. Biraju ih i za brak. To je i dalje nedovoljno prihvaćeno u društvu, ali više nije takva retkost.

Sprovedena su istraživanja koja su pokazala zašto muškarci biraju starije dame i ovo su najčešći razlozi

Donosimo 5 najčešćih.

1. Zabranjeno voće – najslađe

Naše društvo još uvek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije partnerke, dok je obrnuta situacija mnogo prihvatljivija.

Ali upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu želju da isprobaju i ovako nešto.

Naime, tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu tako lako da dobiju, a to i ptice na grani znaju.

2. Veštine u krevetu

Sloboda i samouverenost su presudni faktori, a starije dame odavno su prerasle nesigurnost kada je u pitaju izgled. Muškarcima imponuje da imaju samosvesnu, iskusnu ženu kojoj baš oni mogu da udovolje.

3. Nezavisne su

Većina starijih žena ostvarila je svoje ciljeve kako u poslovnom tako i u finansijskom smislu, što u potpunosti skida teret s pleća partnera, koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze.

4. Ne prave dramu

Poznato je da muškarci ne vole da komplikuju, posebno kada je reč o svakodnevnim sitnicama, a starije dame se vode istim motom. Reč „drama“ gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju. One i u stresnim situacijama uspevaju da ostanu smirene i sačuvaju energiju za konkretno rešavanje problema. Emocionalno su stabilnije.

5. Zrelost, samopouzdanje, samosvesnost

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osećaj komfora, pa se oni oslobađaju obaveze da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su menjaju mišljenja što muškarci često ne vole.

Ipak, ništa ne treba generalizovati. Naravno da nisu svi muškarci isti (ne vole svi starije žene) niti su sve starije žene iste. Postoje starije žene koje su još uvek nezrele, neiskusne i nisu nezavisne, kao što postoje i mlađe koje to jesu, samo je veća šansa da ovih 5 nabrojanih osobina odlikuju starije žene u odnosu na mlađe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

starije žene
Komentari (14)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sve je to ok, žene biraju partnera za seks, samo ja nigde još nisam video mlađeg muškarca i stariju ženu, možda zbog tog seksa, jer im samo zato i služe, nijedan je sigurno neće upoznati sa mamom.

  • Anonimni

    Kakav je osećaj kad uhvatiš matorku za onu stvar ? Kao kad ti konj jade iz ruke…

  • Svetlana

    Žene su kao i vino. Sto su starije sve više liče na bure.

  • W

    Prvi i najvažniji razlog je da misle da imaju više prodje. Razlog je totalno logičan ali u praksi je mnogo lakše smuvati klinku i imati mnogo više nagrade za uspešno sprovedenu akciju. Dakle razlog je logičan ali ne radi u praksi

  • H4

    Ma ne lupajte bre , ko voli stare žene. To je samo u glavama raspomamljenih polovnjača

    • Anonimni

      Svaka čast! Ovo si iskomentarisao baš kako treba! A znate li možda, ljud,i zašto se te starice dobro snalaze u sexu? Zato što smo ih ODIRALI OD TOG ISTOG SEXA kad su imale 16 godina.

    • Anonimni

      Ne radi se o starim zenama radi se o partnerkama koje su starije 5/10 godina ali posto je u Srbiji jos na snazi turzizam neke stvari c’è uvek biti tabu ,zena koja ima 50 godina nije matora jos ako zona da se neguje u vodi racuna o sebi nevidim zasta nebi bila sa muskarcem od 40 godina….sasvim normalna stvar

    • Doroti

      To misljenje da zenina seksualnost nije bitna vlada samo u Srbiji, a netacna je. To je osmislila budala koja ne poznaje zene. Znam gomilu muskaraca koji su sa starijim zenama, samo nece niko to da spomene i javno o tome da govori. Pogotovu nece prihvatiti muskarci koje solidno drma impotencija, jer ne mogu da ih zadovolje, a mladji to mogu. I mrze ljubomorne zene koje se vuku nezadovoljne po propalim brakovima, i koje ne zele da vode racuna o sebi. A te postene se ubise od Tindera i slicnih aplikacija, gde niko ne sazna i ne vidi. Srpska selendra radije gleda u tudj dodji ves, da zjaka i laje, a svoj prljavi ves gura pod tepih.

    • Anonimni

      Oduvek su muskarci bili sa starijim zenama i bice i nadalje.. Konacno skinuta magla sa ociju da zenama treba samo emocija ili serpa u kuhinji, i zene se vise ne kriju da javno kazu da vole mladje ii potentne muskarce, a to sta ko od vas misli, verujem da ih dobro zasmejava

  • Zglobni Skoč

    Možeš da ih puniš slobodno, ne mogu više da zatrudne.Uz to, većina u braku nije imala neki dobar seks, pa sad žele da probaju sve i nadoknade sve što su propustile.To što je neka žena starija, ne znači uvek i da je iskusnija i veštija u krevetu, ali te će bar da se trude da osvoje i zadrže izdržljivog pastuva.Naravno, ne treba očekivati neku ozbiljniju vezu, ali dok traje, dobro je.Samo treba izbegavati one depresivne razočarane tetkice koje umeju biti nekad i psihički nestabilne, pa čak i nekad naporne i nasilne.Takođe i one koje još nisu sigurne da li su prebolele bivšeg muža ili partnera, koji je takođe nekad nasilan i agresivan, i ume da navrati kad to najmanje očekuješ.Znači, prvo detaljna provera pa tek onda može neka kres kombinacija.Bezbednost na prvom mestu, tek onda sve ostalo…

    • Anonimni

      Konačno,te matorke (kuguarke) su to puuuno bolje radile kad su imale 16 godina! Verujte nama zbog kojih su tako i postale dobre u sexu!

      • Anonimni

        Hahahah ako ste bili sa njima sa 16 sad verovatno imate od svega u gacama samo uspomenu. Otud ta ogorcenost, jer zakazuje.

    • Anonimni

      Je l znate na sta lice razvedeni muskarci preko 40, i sta mogu, da ne govorim da su vec uveliko izrabljeni, dobrano isfrustrirani, sansa da mladja tu pridje je dubok novcanik i provod, a to vecina nema.. Zena je ta koja bira partnera za sex i odlucuje sa kim ce uzivati, bilo mladja bilo starija. Ako ih tretirate kao krpe, i one ce vas kao dzukele.

      • N.

        Odlicno razmisljanje.Ne procitah skoro takvu analizu -ma cega.