Nije za ljubomoru

Svako ili skoro svako nekad oseti ljubomoru – nekad i kad se radi o nečemu sasvim bezazlenom. Na primer, ako voljena osoba upozna simpatične osobe suprotnog pola, pa ih pozove na druženje – a na to druženje pozove i vas.
Recimo, zabavljate se s društvenim momkom koji voli da upoznaje nove ljude i druži se s njima, bez obzira na njihov pol. On se preseli u nov kraj, tamo upozna neke simpatične devojke, i pozove ih da svrate kod njega na kafu – i pozove i vas da u isto vreme dođete kod njega. A vi se osetite ljubomorno i povređeno, i mrzovoljno odgovorite da ste umorne i da ne možete da dođete. Kasnije, upitate se da li u takvoj situaciji uopšte treba biti ljubomoran.
Odgovor je: ne treba, ne ako je on istovremeno pozvao i njih i vas. Da je planirao da vas vara s tim devojkama, zaista nije verovatno da bi vas pozvao da i vi dođete. Znatno je logičnije pretpostaviti da je samo želeo da se zajedno družite sa simpatičnim osobama.
U redu, možda on i nije mislio ništa loše, ali se vi i dalje osećate nelagodno. Šta tad? Okretanje leđa i naduren odlazak baš i nisu najsrećnije rešenje, jer je to, u suštini, odbijanje komunikacije s voljenom osobom, a veza ne može opstati ako ne komunicirate jedno s drugim. U pogodnom trenutku objasnite svom dragom kako se osećate u takvoj situaciji; možete ga i pitati kako bi se on osetio da vi tek tako pozovete dva zgodna momka u svoj stan, makar istovremeno zvale i njega. Sasvim je moguće da ni njemu ne bi bilo svejedno. I dogovorite se za ubuduće kako postupati u takvim situacijama, a da niko ne bude povređen – da niko ne strahuje od prevare, ali i da se niko ne oseća kao u kućnom pritvoru u kome mu je dozvoljeno da uopšte razgovara samo s jednom jedinom osobom. U opisanoj situaciji rešenje bi moglo da bude da on pita da li su svi prisutni raspoloženi za neko druženje, recimo, da sve četvoro odete nekud na kafu – u kafić, ne u tako ličan prostor kao što je stan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljiubomoraodnosveza
Komentari (0)
Dodaj komentar