Niste njegova bivša

Osim ako je muškarac s kojim ste veoma, veoma mlad (toliko mlad da mogu da vas uhapse zbog zavođenja maloletnika, izuzev ako ste i sami sličnih mlađahnih godina), nije baš verovatno da ste prva žena u njegovom životu. Postoji neka bivša, ili, verovatnije, nekoliko bivših (možda je bolje ne razmišljati koliko). Dobro, nemate problem s tim, a nema problem ni on – preboleo je svoju bivšu i srećan je s vama. U čemu još može da bude problem? U njegovim roditeljima, rođacima i prijateljima, bar ako je vaša veza relativno nova, a pre vas je bila devojka koju su zavoleli.

Ukoliko ste se ikada našli u takvoj situaciji, znate koliko ona može da bude neprijatna. Nije da neko od njegovih ima nešto konkretno protiv vas. Nemaju. Misle da ste sasvim fina osoba. Samo, vi niste ona devojka na koju su navikli, devojka koju su zavoleli, s kojom ih povezuju mnoga lepa sećanja. Naravno, svakako postoji razlog zašto on više nije s njom i savršeno je moguće da je između njih dvoje bilo i jako ružnih trenutaka – ali je isto tako moguće da do njegovih roditelja, rođaka i prijatelja ti ružni trenuci nisu dospeli, da su oni videli samo ono lepo i za to se vezali.

Ta bivša je, recimo, zaista umela da bude jako simpatična i prijatna. Tako vi povremeno slušate o tome kako je ona nešto radila, kako je nešto umela (recimo, super je igrala stoni tenis, a vi ga ne igrate uopšte, na razočarenje nekih prijatelja, ili je umela da pravi fantastične koktele, a vi uopšte ne pijete alkohol, ili…). Isto tako, može se desiti da vas slučajno nazovu njenim imenom – ili, još gore, da vas „slučajno“ nazovu njenim imenom. Ne možete a da se ne pitate da li ste lošiji od nje i da li, ako tako super devojci kao što je ona nije uspelo da zadrži muškarca koji je sada vaš, vi imate ikakve šanse.

Naravno da imate! Možda je on tada bio drugačiji čovek i u vezi s njom puno toga naučio. Moguće je da njegovi idealizuju sliku njegove bivše. Da ne spominjemo da je savršeno moguće da to što ona super igra stoni tenis i pravi fantastične koktele njega nije ni najmanje interesovalo – dobro, nije mu smetalo, ali, recimo, ni on ne igra stoni tenis niti pije alkohol, ili mu takve sitnice jednostavno nisu nimalo bitne kad se radi o izboru devojke. Tek, njegova bivša je bivša – a on voli vas i vas želi kraj sebe. Odabrao vas je kao osobu koja se sviđa njemu, što ne mora nužno da znači da ćete se dopasti i njegovim prijateljima i porodici, baš kao što ni on ne mora da se dopadne vašima.

Zato, kad god se štrecnete kad vas slučajno nazovu njenim imenom, setite se toga da je ona, kakva god da je bila, njegova bivša – a da ste vi njegova sadašnja devojka, kao i da on želi da tako i bude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar