Nisu spremni da se vežu

Skoro svako je bar jednom od partnera ili partnerke čuo rečenicu iz naslova. Nekad je prethodila raskidu, nekad i nije, ali je vrlo redak slučaj da prethodi bilo čemu što u tom trenutku želite – a nevolja je što ipak daje nadu.
Kada neko kaže partneru ili partnerki da nije spreman da se veže, to se neretko protumači kao: „Nisam spreman/spremna da se vežem, ali ako ostaneš, možda nekad nešto i bude“. Tumači se i kao: „Ja bih neobaveznu vezu“, ili kao „Želim da raskinemo“ (nekad ta rečenica i bude uvod u raskid).
Ukoliko s tom osobom i vi želite nešto neobavezno, neće vam smetati što ne želi da se veže – veza će potrajati onoliko koliko će potrajati, posle toga ćete se rastati i svako će produžiti svojim putem. Problem je ako je protumačite na prvi navedeni način, kao da ipak postoje šanse za neku dugu vezu. To zaista nije verovatno.
Naime, ono što neko misli kad vam kaže da nije spreman da se veže jeste to da nije spreman da se veže za vas. To ne znači da vas ta osoba zavarava, neretko ni sebi ne želi da prizna da je to ono što zapravo misli, a svakako ne želi da vas povredi, pa pokušava da to prikaže kao „Nije stvar u tebi nego u meni, ja sad nisam u stanju da se vezujem“. A onda raskinete i nekoliko meseci kasnije saznate da se ta osoba venčava s nekim.
Da li to znači da je trebalo da „kopate rukama i nogama“ da se veza nekako održi, da biste, da ste vezu nekako održali samo još malo, vi sad bili u braku s tom osobom? Ne. Kao što smo rekli, pravo značenje njenih reči je da nije spremna da se veže za vas – sve i da je vaša veza potrajala još neko vreme, ne bi se završila brakom.
Da ne bude zabune: ovo što smo rekli je ono što ispadne u najvećem broju slučajeva, ali za svako pravilo postoje izuzeci i ne možemo tvrditi sa stoprocentnom sigurnošću da bi tako bilo i s vama. Dakle, kad vam dragi ili draga kažu da nisu spremni da se vežu, to najverovatnije znači da ne žele da se vezuju za vas i da bi ih trebalo jednostavno pustiti da idu, ali ako vi verujete u tu vezu i hoćete da se borite za ljubav, samo napred!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

spremnostvezavezivanje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Olja Cvetković

    Kada neće da se veže, onda nam i ne treba. Da je to – to i da je sve kako treba, vezao bi se i te kako, i to bez priče, spontano, pa bi još i trčao. Nema tu neke filozofije, koliko god mi žene bile sklone tome. Ili je zainteresovan ili nije. Ili smo spremne da pogledamo istini u oči i krenemo dalje ili gubimo vreme sa kojekakvim neopredeljenim i nesigurnim muškarcima. To je to, i uopšte nije loše kada se stvari gledaju realno.

  • Violeta Mihajlović

    Bojim se da sam ja ta za koju moj izabranik ne želi da se veže. U pravu ste, samo se zavaravam.