Njihov seksualni život je bolji!

Sedite negde – u kafiću, restoranu, na nekoj proslavi, na klupi u parku – ili ne sedite, nego samo prolazite, i vidite par. Izgledaju kao da su potpuno obuzeti jedno drugim, „pipkaju“ se, poljupci im izgledaju kao „jezik do krajnika“ scene po filmovima, ponašaju se kao da nijedna živa osoba osim njih dvoje ne postoji; ako i postoji, nebitna je – oni uživaju jedno u drugom. Možda se ne radi o nepoznatom paru, već o dvoje vaših novijih ili starijih poznanika koji imaju običaj da pričaju svima kako je njihov seksualni život prosto raspamećujuće dobar.

Ma koliko bili imuni na ovakve priče i na ovakvo ponašanje, teško je da bar u nekom trenutku seksualni život tog para ne uporedite sa sopstvenim seksualnim životom – a vi i vaš partner nemate običaj da se pipkate pred drugima (nekako, mislite da strastveni dodiri ipak spadaju negde gde ima više mogućnosti za intimnu atmosferu, a ne da izvodite besplatan performans). Tada se, prirodno, zapitate nije li seksualni život tog para bolji. Možda čak počnete da im zavidite na seksualnom životu za koji vam se čini da mora biti bolji, čim se oni čak i u javnosti tako nesuzdržano ponašaju.

Ovakav rezon je relativno čest – i potpuno pogrešan. Između ostalog, pogrešan je i zato što vi ne znate kakav je zapravo seksualni život tog para. Možda oni takvim ponašanjem prikrivaju zategnute odnose u spavaćoj sobi – pod pretpostavkom da uopšte imaju nekakve odnose? Pokušavaju da podgreju svoj već ustajali seksualni život? Vi vidite ono što to dvoje ljudi pokazuju, ali ne vidite šta se stvarno dešava između njih dvoje.

Pored toga, čak i ako njihov seksualni život jeste raspamećujući, šta s tim? Super za njih, ali kakve veze to ima s vama? Ono što vama treba da bude bitno jeste kakav je vaš seksualni život. Da li ste zadovoljni? Želite li nešto da promenite, i šta konkretno (odgovor ne može da bude da želite da vaš seksualni život bude nalik na seksualni život tog para, jer ne znate kakav je uistinu)?

Kad iskreno odgovorite na ta pitanja, znaćete da li nešto treba da menjate u svom intimnom životu i šta. A tuđi seksualni život? Nije vaša stvar, niti se radi o takmičenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar