Njuškanje po njegovim stvarima (1)

Da li ste nekad osetile želju da malo rovarite po stvarima svog dragog? Po njegovim fiokama, novčaniku, memoriji mobilnog, elektronskom poštanskom sandučetu… Sve to u nadi da ćete saznati nešto više o njemu, ili da ćete otkriti nešto, ni same ne znate šta. Još gora varijanta: da li ste to i uradile? Ako jeste, sigurno vam je poznat osećaj nervoze i straha – šta ako vas uhvati, kao i osećaj strepnje koji ostaje još dugo posle takve akcije – šta ako on nekako sazna da ste mu preturale po stvarima, da ste preturale po njegovoj intimi? Što je najgore, "njuškačka akcija" ne može vam doneti ništa dobro, pa tako sav taj strah trpite zbog nečega što vam nikako ne može pomoći – dakle, besmisleno i bespotrebno.
Da ne bude zabune, ponekad i muškarci njuškaju po stvarima svoje drage, ali to je znatno ređi slučaj. Oni to najčešće rade onda kada jako sumnjaju na neverstvo (što znači, osim ako se radi o patološki ljubomornom muškarcu, da muškarci to baš i ne rade često). Otkud takva razlika? Da bismo odgovorili na to pitanje, treba prvo videti zbog čega žene preturaju po stvarima svog partnera.
Žensko njuškanje ume da bude relativno često u jednom od ranijih stadijuma veze, onda kada žena razmišlja o tome da li će to biti veza na duge staze ili ne. Ona se tada trudi da što više sazna o svom partneru – a muškarci najčešće nisu skloni izlaganju svoje detaljne biografije. Ne radi se o tome da su skloni skrivanju, oni će reći ono što smatraju bitnim, samo se muški i ženski pojmovi o bitnom prilično razlikuju (žene vole da saznaju svaki detalj i svaku sitnicu, dok muškarci nemaju takvu potrebu). Pošto njen partner nije zadovoljio njenu radoznalost, može se desiti da žena počne da pretura po njegovim stvarima, ne bi li tako saznala više.
Muškarac, sa svoje strane, kao što ne oseća potrebu da ispriča baš svaki detalj o sebi, ne oseća potrebu ni da sazna baš svaki detalj o svojoj dragoj. Ako ima poverenja u svoju partnerku, verovaće joj i da mu neće prećutati ništa što je bitno za njihovu vezu i potencijalni zajednički život – a što se ostalog tiče, pa, svako ima pravo na neke svoje tajne, na neku privatnost koja pripada samo njoj/njemu i po kojoj ne treba rovariti. Zbog toga, u ovakvim situacijama zaista nije verovatno da će muškarac izigravati detektiva amatera i njuškati po intimi svoje drage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

njuškanjeprivatnosttuđe stvariuhođenje
Komentari (0)
Dodaj komentar