Njuškanje po njegovim stvarima (2)

Druga situacija kada žena pretura po stvarima svog dragog jeste kada sumnja na nešto (najčešće na neverstvo). U takvoj situaciji, to jest kad sumnja na neverstvo, i muškarac će nekad pribeći njuškanju. Ne uvek, naravno, baš kao što neće ni svaka žena koja posumnja u svog dragog odmah početi da čita njegovu poštu i da mu krišom pregleda memorisane poruke iz mobilnog. Priličan broj i muškaraca i žena ipak je svestan da je ovakvo ponašanje besmisleno.
Zašto? Recimo da nešto i nađete – šta s tim? U nekim slučajevima to će biti direktan dokaz neverstva; ako s tim argumentom izađete pred partnera, on će biti opravdano uvređen i povređen time što ne poštujete njegovu privatnost (a privatnost je nešto što svaka mentalno zdrava osoba želi da zadrži u nekoj meri, čak i ako je u vezi koja traje već 50 godina, i ima puno pravo na to) i reagovaće agresivno – ništa konstruktivno nećete postići time. Jeste, narušio je on neverstvom poverenje koje je postojalo između vas dvoje, ali narušili ste poverenje i vi time što ste čeprkale po njegovim stvarima – i šta dalje?
Druga varijanta je da nađete nešto što možda podupire ideju da vam je dragi neveran, ali nije baš sasvim pouzdano – možda se ipak radi o nečemu bezazlenom. Onda se vaše sumnje pojačavaju i problem u vašim očima raste – a ne možete da pitate partnera o čemu se radi, jer biste morale da priznate da ste učinile nešto što nikako ne bi trebalo da radite. Opet nezgodna situacija. Postoji i treća varijanta, a to je da ne nađete ama baš ništa sumnjivo – tada i ne stignete da osetite olakšanje što se ipak ništa ne dešava, jer se osećate odvratno pošto ste povredili intimu osobe koja vam veruje i koja ništa loše nije uradila.
Međutim, vi tako izgarate od želje da saznate to-i-to, ta želja vam ne da mira, a on baš i nije pričljiv! Postoji rešenje i za to: otvoreno ga pitajte ono što želite da znate i objasnite mu da bi vas ta informacija umirila. Možda će se vaš dragi začuditi zbog načina na koji razmišljate i što lupate glavu nečim što njemu izgleda kao sitnica i nebitno – ali će svakako želeti da se umirite i reći će vam ono što vas zanima. To je mnogo bolji način da nešto saznate nego povređivanje intime i poverenja voljene osobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

intimanjuškanjeprivatnostšpijuniranje
Komentari (0)
Dodaj komentar