Nove stvari, zajedno

Problem u mnogim vezama jeste što se u njih uvuče dosada, a onda neretko dođe i do toga da se razonoda potraži sa strane, i pri tom ne mislimo na ćaskanje s prijateljima. Jedan od načina da se to izbegne jeste i da partneri zajedno rade stvari koje su im nove.
Naime, posle početnog zanosa, mnogim parovima se desi da im glavna zajednička aktivnost bude gledanje televizije. I premda povremeno može da prija kad se zajedno ušuškaju ispred televizora, i kad gledaju i komentarišu nešto što im je oboma zanimljivo, to je ipak pasivan način provođenja vremena, i polako dovodi do dosade i do toga da voljenu osobu mentalno povežete s dosadom i nedostatkom uzbuđenja. A ne mora tako da bude.
Svakom je povremeno potrebna neka promena, da uradi nešto novo. Svakom, pa i vama i voljenoj osobi. Kad je tako, to možete da iskoristite na zajedničko zadovoljstvo i za zajedničku korist, tako što ćete neke nove stvari raditi udvoje.
Koje stvari? To zavisi od vas dvoje, od toga šta vas zanima. Možete zajedno otići u šetnju do nekog dela grada koji još niste videli, ili zajedno otputovati nekud. Možete zajedno upisati kurs jezika, ili zajedno vežbati (što će vam usput i poboljšati zdravlje, plus ćete jedno drugo podržavati u nečemu veoma korisnom). Možete zajedno da spremate neko novo jelo. Ili upisati školu plesa. Ili… Mnogo je mogućnosti, na vama dvoma jeste da odaberete nešto što bi vam oboma bilo zanimljivo.
Ne kažemo da se u svaku novu aktivnost morate upuštati zajedno. Većini ljudi je potrebno i neko vreme koje će provesti u nekom drugom društvu ili sami, ne uvek uz voljenu osobu. Ali, ako s vremena na vreme zajedno radite i otkrivate nešto novo, učite nešto novo, biće zaista teško da voljenu osobu mentalno povežete s dosadom – naprotiv, povezaćete je s novim i zanimljivim stvarima koje postižete uz nekog koga volite i pred kim smete da se opustite, pa i izblamirate, bez straha od toga da ćete biti ismejani.
Probajte! Ukoliko ne odustanete, lako se može desiti da vremenom zaboravite šta je uopšte dosada, a ako se dosade i setite, pre ćete je vezivati za vreme koje provedete odvojeni od voljene osobe nego zajedno s njom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavnovovezazajedničko istraživanjezajedno
Komentari (0)
Dodaj komentar