Odbacivanje kao najbolji deo veze

Kada se o lepim vezama razmišlja, to su uglavnom romantične, strastvene i, po mogućnosti, malo duže priče. Međutim, čini se da je nekima odbacivanje najbolji deo veze, pa se postavlja pitanje o čemu se tu radi.
Na šta ovde konkretno mislimo? Na muškarce i žene koji vole da izlaze s osobama suprotnog pola, vole da počinju veze, ali im u vezama u rekordnom roku postane dosadno pa partnera ili partnerku odbace kao što bi bacili stare cipele. S tom razlikom što im cipele, makar kupovali i one najjeftinije, traju znatno duže nego veza. Tako postupaju u svakoj vezi – kao da najviše uživaju u prekidanju veze, kao da im je baš to najzanimljiviji deo.
Uzrok ovakvom ponašanju je kombinovana patološka potreba da se nekom dopadnu – otud započinjanje veze – i nesposobnost da se zaljube i da se vežu za nekog. Manje-više, čim primete da su se nekome dopali, čim postanu sigurni u to, ovakve osobe „izgustiraju“ vezu i okončavaju je. Ako ste bili u vezi s takvom osobom, verovatno ste primetili da je potpuno beskorisno pokušavati da ih vratite – više ne postojite za njih.
A šta ako se vi ponašate na ovaj način? Za početak, trebalo bi da budete svesni da na taj način povređujete partnera ili partnerku, izuzev ako su oni želeli samo vezu za jednu noć. Ukoliko je to slučaj, vaš spoj je idealan – vi ćete njih ostaviti, što oni ionako žele, a dobićete njihovo dopadanje na to jedno veče. Međutim, ako nije, povredićete osobu koja vam ništa nije skrivila, i to samo zato da biste nahranili sopstveni ego.
Šta da učinite da nikog ne povredite? Jedna mogućnost je da se ograničite samo na one koji žele vezu na jednu noć. Druga mogućnost je da potražite stručnu pomoć, jer su nesposobnost da se neko veže, zaljubi i pruži bilo šta prilično ozbiljni problemi – previše ozbiljni da bi se neko kome to nije struka uspešno bavio njima, to jest, uspešno ih rešio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavraskidveza
Komentari (0)
Dodaj komentar