On ćuti o porodičnim tajnama!

Na početku veze normalno je da se trudite da o osobi s kojom ste saznate što je moguće više, i to ne samo o njoj već i o njenoj porodici, prijateljima… Tada se dešava da toj osobi izleti nešto ne baš povoljno o njihovoj porodici, vas to zaintrigira, a vaš novi dragi odbije da priča o tome.
Ili nova draga, svejedno, mada su češće žene te koje će se prilično rano raspitivati o nečijoj porodici (što je, uzgred budi rečeno, dobar način da o toj osobi saznate sve i svašta, i to već i iz načina na koji priča o svojoj porodici). Da se vratimo na temu: vas je zainteresovalo nešto što bi mogla da bude manja ili veća tajna o njegovoj porodici, a on, nakon početnog izletanja, odbija da vam kaže više o tome. Šta tad?
Neke žene bi na ovo pomislile: „On nešto krije od mene!“, i zahladnele prema tom muškarcu. Sad, očigledno je da on nešto odbija da vam kaže, ali u ovakvom slučaju to nije razlog za zahlađenje, naprotiv. Time što ne odaje porodične tajne, on pokazuje lojalnost porodici, kao i to da porodicu kao takvu ceni, poštuje i štiti, što su sve veoma pozitivne osobine. I naravno da nešto što bi mogao biti porodični „prljav veš“ neće otkriti osobi koju poznaje tek kratko, ma koliko mu se ta osoba dopadala.
Može se desiti da vi imate specifičan razlog zbog koga vam je stalo da otkrijete baš to o čemu se on izleteo – na primer, u njegovoj porodici postoji neka nasledna bolest (nije „prljav veš“, ali jeste nešto o čemu se ne priča olako), koja, igrom slučaja, postoji i u vašoj porodici, pa bi, ukoliko veza između vas dvoje postane ozbiljnija, o tome trebalo povesti računa. U tom slučaju, možete mu reći zbog čega vas baš ta tema interesuje – a ako i tada odbije da odgovori, poštujte to, cenite njegovu lojalnost porodici i napravite mentalnu zabelešku da o tome obavezno razgovarate jednom kada se bolje upoznate.
A šta ako se radi o, recimo, tome da je neko u njegovoj porodici sklon nasilju (kriminalu, alkoholizmu, kocki…)? Ako ne želi da priča o tome, nemojte insistirati – ali uz ljubazan osmeh stavite do znanja da takve stvari vi u svom životu ne želite i da ih kod voljene osobe nikada ne biste trpele (ne znači da ćete odbiti nekog zato što je neko u njegovoj porodici takav, ali nećete trpeti da takav bude i on). Toj tvrdnji ostanite dosledne, ukoliko se kasnije ispostavi da biste tu vrstu problema mogle da imate s novim dragim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavporodicaprljav vestajne
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ne, moj nevidljivi prijatelj radi ono što niko živ ne radi, i to prilično dugo, drži se toga kao „pijan plota“ i nema namjeru da odustane. Ne znam kako da nazovem ono što sam ja njemu, ali mu svakako nisam nevidljiva, nisam mu nepoznanica. Živa zagonetka! Umiruje me jedino to što me je samo jednom u životu stavio pred svršen čin, a to već dugo traje, bez promjene. Nismo bliski, razdvaja nas samo jedna tajna.

  • Nataša Gajić

    Odlično, previše čak i za mene, zaista. Odmah sam počela nešto da sumnjam.