On kao vaš kolega

Duge veze su super, ili bar mogu to da budu. Počnete da se osećate stvarno opušteno, „odomaćeno“. Prestane da vam bude važno ako vas vaš dragi vidi masne kose, neizdepiliranih nogu, u staroj (i veoma udobnoj) trenerci… Znate da će vas i dalje voleti, baš takvu kakva ste.

Ovaj osećaj je veoma prijatan (ni nalik na paniku koju ste osećale kad je prvi put trebalo da vas vidi nenašminkanu), ali ne treba preterivati s opuštenošću. Ne treba dopustiti da vam pređe u naviku da se pred voljenom osobom pojavljujete nimalo doterane. To može dovesti do toga da se on oseti zapostavljeno, nebitno, kao nešto što se u vašem životu podrazumeva – a to nije nimalo prijatan osećaj.

Umesto toga, povremeno zamislite da je on vaš kolega ili poslovni partner. Dovoljno je da to samo zamislite pa da vam se stav smesta promeni, zar ne? Za početak, već u samom razgovoru niste baš toliko opušteni – na poslu smo u principu skloni tome da zastanemo i razmislimo pre nego što nešto kažemo, da nam se ono što brzopleto izgovorimo ne bi obilo o glavu i ozbiljno nam ugrozilo poziciju. O razgovorima u vezi najčešće ne razmišljamo na taj način, ali trebalo bi. Nepažljiv komentar u vezi može prilično povrediti voljenu osobu – to što vaš dragi ima razumevanja za vas ne znači da ga grube reči ili nedostatak strpljenja i pažnje u komunikaciji ne mogu zaboleti.

Zatim, tu je i oblačenje. Odeća koju nosimo, između ostalog, pokazuje i koliko poštujemo ljude iz naše okoline. Ne bi vam palo na pamet da na posao dođete u trenerci, ma koliko vam u njoj bilo prijatno. Ovo ne znači da u sopstvenoj kući uvek morate da budete u večernjoj haljini i na visokim štiklama, ali ako ste navikle na potpuno nehajno oblačenje u sopstvenom domu, iznenadite svog dragog time što ćete se nekom prilikom doterati. Videćete po njegovoj reakciji da i te kako ceni trud koji ste uložile (samo obratite pažnju na vreme – ukoliko se doterate u vreme kada on mrtav umoran dođe kući s posla, vrlo je verovatno da neće ništa primetiti).

Dakle, sasvim malo pažnje, truda i obazrivosti, i voljena osoba se ni u jednom trenutku veze neće osećati kao komad nameštaja čije se prisustvo podrazumeva i koji stoga može biti u potpunosti zanemaren. Vredi napora, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar