On se osvrće za drugim ženama!

Šetate se ulicom. Uhvatite ga za ruku. On to prihvata, nasmešen. Osećate se malčice blesavo što se držite za ručice kao srednjoškolci – ali, koga je briga? Lepo vam je. Volite ga, on voli vas i uopšte se ne bunite da ceo svet to zna.

Onda pored vas prođe neka „namontirana“, sa toliko slojeva šminke da vam nije jasno kako joj koža uopšte diše, na štiklama toliko tankim i visokim da vas je strah da će svakog trenutka pasti i slomiti nogu ili bar uganuti članak. Smejete se u sebi, pitajući se da li ona zaista veruje da će privući pažnju (sem podsmeha) izgledajući kao neko čudo iz cirkusa – a vaš dragi se osvrne za njom ili samo baci pogled, svejedno. Svejedno, jer vidite da njemu ta slika nije smešna – njemu se dopada to što vidi.

Nije mu ni prvi put. Voli on da se osvrće za devojkama koje mu se dopadnu. Nekad se i vama te devojke čine lepim; nekad pomislite da ima jako čudan ukus. Ne dopada vam se što se tako osvrće, ali odrasla ste žena; ne želite da se ponašate kao ljubomorno derište. Zato se samo nasmešite i pomazite ga po ruci (ili, ako ga niste već držali, uhvatite ga za ruku – bilo koji sitan, nežan, mazni gest da skrenete pažnju na sebe). Eto, ponovo gleda u vas, nasmešen, kao da se ama baš ništa nije desilo. U vama sve ključa, ali ponavljate sebi da treba da se smirite i da ne pravite scenu. Samo, sve manje ste sigurne da ćete i sledećeg puta moći da se uzdržite. Šta da radite?

Ako vam svakog puta uspe da ponovo privučete njegovu pažnju nekim malim slatkim gestom, ne morate zaista ništa da radite – jer niste ni u kakvoj opasnosti. Ne zanimaju njega zaista sve te žene; voli on da baci pogled na par dobrih nogu, ali vi ste jedina žena za koju je zaista zainteresovan. Ostale su samo lep pejzaž. Ako vam to ipak jako smeta, razgovarajte s njim o tome, nežno (ali jasno) mu objasnite u čemu je problem i zamolite ga da to više ne radi. Ukoliko mu je stalo do vas, verovatno će vas poslušati; ako to ipak ne učini, možda je jednostavno takav – ne može da odoli da ne pogleda – pa je na vama da razmislite da li ste ipak u stanju da ga takvog prihvatite. Na kraju krajeva, možete li iskreno reći da vi ama baš nikad ne bacite pogled kad nešto zgodno muško prođe pored vas? Zar ne volite i vi da uživate u „prirodnim lepotama“ – a to i dalje ne znači da ćete otrčati u krevet sa svakim ko vam uzvrati pogled?

Međutim, ako vam je svakog puta sve teže da, nakon prolaska lepe devojke, privučete njegovu pažnju, ako je stalno odsutan duhom dok šeta s vama, onda imate problem. Taj problem nije u tome što on gleda druge; on ih gleda zato što u vašoj vezi već postoji neki problem, zato što je vaša veza već „klimava“. U tom slučaju, neophodno je da otkrijete u čemu je taj problem, šta je to što ne funkcioniše između vas dvoje i da zatim zajedno poradite na rešenju tog problema – ako to ne učinite, nego mu samo zvocate što „gleda ženske“ – pre ili kasnije, prestaće da vas gleda u potpunosti i – otići će.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar