On vam je jedini izvor sreće

Ima dama koje smatraju da je dokaz toga da zaista jako vole svog muškarca taj da im je on jedini izvor sreće, jedina pozitivna stvar u životu; zbog njega bi trpele sve, bez njega nema ni njih. To nije dokaz ljubavi, već zavisnosti, i to zavisnosti koja stvara takav pritisak da on neretko pobegne iz odnosa koji ga guši.
Takav stav obično se pokaže još i pre nego što do veze dođe. Ona bi zaista volela da živi u svom stanu (vlasništvo ili iznajmljen stan), ne sa roditeljima, ali neće ni da pokušava dok se ne uda – ne govorimo o tome da joj to nikako nije moguće, već da ne želi ni da pokušava, iako je to nešto što bi stvarno volela u svom životu. Ili, ona bi baš volela da putuje, da obiđe svet, ali čeka da se pojavi onaj pravi muškarac u njenom životu pa da to učini, da putuje zajedno s njim. I tako redom – život joj se zapravo svede na iščekivanje da naiđe onaj pravi (a posle nekog vremena može i bilo ko ko bi je hteo), i tek tada će stvarno početi da živi. A kada nađe nekog, u svakom detalju zavisi od njegove volje i raspoloženja, što je ponašanje od kojeg će zdrav muškarac pobeći.
Veoma je loš osećaj čekati da se neko drugi pobrine za vaš život i vašu sreću – i takvo ponašanje redovno dovodi do razočaranja. Nasuprot tome, ukoliko se za svoju sreću pobrinete same, mnogo je verovatnije da ćete je steći, da i ne spominjemo da ćete se znatno bolje osećati ako imate kontrolu (onoliko koliko ju je moguće imati) nad svojim životom.
Sporedna posledica te sreće stečene sopstvenim snagama i na sopstvenu inicijativu biće i to da ćete, zbog samopouzdanja i pozitivne energije, znatno lakše privući nekog podjednako pozitivnog.
Nemojte čekati da vam neko donese sreću. Sreća je nešto za šta se možete pobrinuti i same – a neko će već jednog dana doći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmuškarcisrećavezazavisnostžene
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Tonka Tonkić

    Slažem se u potpunosti. Imam puno takvih primjera oko sebe – mlade, lijepe obrazovane žene, a utučene jer nema onog pravog u njihovom životu! Velika zabluda, jer i dok dođe taj „pravi“, neće on nikome donijet smisao života i riješit sve probleme. Umjesto da uživaju u životu, žene pate očekujući nerealne stvari.

  • Femina Bianca

    …ili neće. Treba uzeti i tu mogućnost u obzir. I šta ćemo onda?! Šta ako je neko uradio sve što je sam/sama mogao da bi bio prilično zadovoljan svojim životom, ali to malo parče sreće u vidu dobre ljubavne veze ga uporno zaobilazi?!