On vozi kao ludak!

Van automobila, vaš partner je jedna veoma fina i mila osoba. U najmanju ruku, tad je ono što biste nazvale normalnim, civilizovanim muškarcem. Međutim, kako sedne za volan, kao da se pretvori u sasvim drugu osobu. Vozi nenormalno brzo, psuje, kao što stara izreka kaže, kao kočijaš, pobesni na svakoga ko se samo malo ogreši o njega, mora da pokaže da je brži od svih ostalih… Kao da mu život ili muškost (najverovatnije oboje, i pri tom je muškost važnija od života) zavise od toga da svima dokaže da je on glavni dasa u automobilu.

Naravno, vama se takvo ponašanje u toku vožnje nimalo ne dopada. Na stranu rečnik koji upotrebljava – ne dopada vam se, ali to biste nekako i preživele. Međutim, toliko brza vožnja vas zaista plaši. Bojite se za svoj život, bojite se i za njegov život, da i ne spominjemo strah od toga da bi on svojim ponašanjem mogao nekog da ubije ili obogalji. Samo, šta učiniti?

Zaista je teško raspravljati se s nekim ko vozi kao ludak. Možete pokušati da mu odlučnim glasom kažete da se smiri, a kad jednom zadobijete njegovu pažnju, možete mu reći i da vas svojim načinom vožnje izlaže opasnosti. Ukoliko vam nehajno odgovori da nemate čega da se plašite, da ste bezbedne s njim (vrlo je moguće da će vam upravo to reći), odgovorite mu da se ne osećate bezbedno.

Jednom kad izađete iz kola, objasnite mu da se uz takvu njegovu vožnju uopšte ne osećate bezbedno, da se bojite da sednete s njim u kola. To bi trebalo da deluje – muškarci vole da se njihova partnerka oseća bezbedno s njima. Možete mu reći i da nije fer od njega da vas tera da se osećate zabrinuto ili uplašeno, ali glavna stvar koja će uticati na njega je što se vi ne osećate bezbedno.

Ukoliko ništa od navedenog ne pomogne, ubuduće odbijajte da s njim uđete u kola – uvek s obrazloženjem da se ne osećate bezbedno dok on vozi. Pre ili kasnije, ova taktika će upaliti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar