Ona očekuje da ispunite obećanja (1)

Ume da bude izluđujuće kada vam neko kaže da će nešto da uradi, a potom od toga ne ispadne ništa – to posebno smeta kad se radi o voljenoj osobi. Evo nekih stvari za koje damama često smeta kada ih on, uprkos onome što je rekao, ne uradi.
1. Zovem te za minut. Tipična situacija: vaša draga vas pozove kad ste gladni ili vam ključa voda za kafu ili nešto slično. Računate da vam treba sasvim malo vremena da skuvate kafu ili napravite i smažete sendvič, i da je odmah nakon toga pozovete. Ono što se desi jeste da sendvič ili kafu napravite, zatim i pojedete ili popijete, i sledeća dva sata surfujete internetom, ili se već nečim zanimate. Za to vreme vaša draga se pita zašto se ne javljate – onda kada se čujete, biće prilično iznervirana, a vi ćete biti zbunjeni zbog čega je ljuta na vas. Da do toga ne bi došlo: ako joj kažete da ćete je pozvati odmah, ili za minut, ili nešto slično, računajte da je ona to shvatila kao da ćete je pozvati u roku od pet minuta, i da rizikujete da je prilično iznervirate ako je u tom roku ne pozovete a nemate dobro objašnjenje za odlaganje. Ako imate da obavite nekoliko stvarčica pre nego što razgovarate s njom, recite joj da ste u gužvi i da ćete je pozvati kasnije.
2. Ne brini, pobrinuću se za to. Pretrpani ste obavezama i stvarno imate hitnije stvari da radite nego da se bavite time što joj curi slavina. Međutim, ako vas zamoli za pomoć i vi obećate da ćete se pobrinuti za to, ona očekuje da to i učinite. Žene danas često ne vole da bilo koga mole za pomoć, a ako vi nikako da uradite ono što ste obećali, ona mora da vas stalno podseća na to pa se oseća kao da vam zvoca. Zato, ako vas za nešto zamoli, a vi niste trenutno u stanju da se bavite time, recite joj da imate previše obaveza, ali ćete tada-i-tada doći i videti u čemu je stvar (bilo bi dobro da zaista tako i učinite). Onda ona ne mora da vam dosađuje, a vi ne ispadate jedan od onih koji svaki put kažu: „Ma to ću ja da ti sredim“, a nikad ništa ne učine. Stvarno ne želite da se bavite njenom procurelom slavinom? Recite joj da vi zaista pojma nemate o tim stvarima, da biste, da se nešto slično desilo vama, i sami pozvali majstora, i preporučite joj nekog (ako ga znate, ako ne znate, neka ostane na tome da se ne razumete u procurele slavine).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

obecanjaočekivanjaveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Ne kaže se uzalud: obećanje-ludom radovanje. Čak i sitna i usputna obećanja obavezuju, ne samo onu stranu koja ih je dala da ih ispuni već i drugu stranu na čekanje da se to dogodi, jer, zaboga, tome se i nada. A neispunjena nadanja bole ili izazivaju tek razočaranje, ljutnju i osjećaj naivnosti što se uzalud povjerovalo u nečiju riječ, a ništa se ispunilo nije. Zato, pazite na sitnice koje odvlače pažnju od obaveze ispunjenja, jer na kraju stoje obaveze iskupljenja kao što su vađenje iz pogrešne situacije, opravdanja, pa i izvinjenja za propuste i šta nam je to trebalo. Same prazne riječi bez ispunjenih dijela koja ih slijede kao uzrok sveopšteg zadovoljstva, radosti i uzvratnog davanja kada se ispune, ta neoprezno, prebrzo ili suvišno data obećanja. Zamislite ona data na vjenčanju.Pa zalog ljubavi podrazumijeva svoje ispunjenje, ma kako, koliko iskreno ili nesebićno bio dat. Ali, generalno uzev, ja sam za uzdržanost i u obavezivanju i u očekivanju, jer vremena se mijenjaju, a i obećanja su tu da bi se prekršila, naročito ako predugo traju, baš kao i ovo pravilo koje nije za svakog.