One i priča o bivšem

Da velika većina žena voli da priča to je svim muškarcima poznato. U tome im prilično smeta to što žene, od svih mogućih tema, toliko često (koliko god da je, prečesto je) biraju da pričaju o svom bivšem, i to u najnezgodnije moguće vreme.

Većina muškaraca ne voli nešto mnogo razgovor o ranijim vezama. Što je bilo, bilo je. Ne vole ni da slušaju o bivšem momku svoje partnerke. Žene ponekad odaberu zaista neverovatan trenutak da pokrenu baš tu temu; recimo, kad su u krevetu sa svojim sadašnjim partnerom.

Jedno pominjanje bivšeg se nekako preživi. Već na drugo pominjanje muškarac pred očima dobije nimalo željenu sliku svoje drage u naručju njenog bivšeg. Po glavi počnu da mu se vrzmaju pitanja. Da li ona još uvek nešto oseća prema svom bivšem? Poredi li ona njega i svog bivšeg i, ako ih poredi, ko je bolji? Da li bi ona, zapravo, radije bila u krevetu sa svojim bivšim – ako ne bi, zašto ga tako često spominje? Zašto ona mora da priča o svom bivšem?

Drage naše dame, ukoliko ne želite da jako iziritirate svog dragog, priču o svom bivšem svedite na minimum, ili je potpuno odbacite, osim ako vaš partner sam ne pokrene to pitanje. Neke žene takvom pričom same sebi pokazuju da im je sa novim dragim mnogo bolje nego sa bivšim, ali čak i ako je u tome stvar, bilo bi lepo da to poređenje zadržite za sebe.

Većina muškaraca voli da misli da su „jedan i jedini“ u životu svoje partnerke. Ne očekuju oni da njihova partnerka bude nevina, ali svejedno vole da zamišljaju da su jedini u njenom životu. Svako pominjanje bivšeg podseća ih da to nisu – i smesta im padne na pamet da je onaj drugi, možda, čak bio i bolji.

Ako je ikako moguće, potisnite malo potrebu za verbalnim analiziranjem svega – bar kad se radi o vašem bivšem. Neka on ostane u vašoj prošlosti, a svog dragog uverite da je on jedan i jedini u vašem životu (što, u ovom trenutku, valjda i jeste). On će se tako osećati bolje – a o bivšem ionako nije neophodno razgovarati, inače ne bi bio bivši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar