Oni opsesivno odbijaju da se „lickaju“

Postoje ljudi koji vole da se ponašaju komotno i opušteno i kojima uopšte nije bitno da su nešto posebno doterani, mada se nekad i doteraju, ako misle da je neophodno ili im tako "dune". A postoje i oni koji pokušavaju da deluju opušteno na sličan način, ali, zapravo, na vrlo agresivan način odbijaju da se "lickaju", i takvi su uglavnom krajnje problematični za bilo kakve međuljudske odnose, pa i one muško-ženske.
Nema ničeg lošeg u tome što neko – muškarac ili žena – voli da prati trendove i da se doteruje, ili voli da se doteruje i bez posebnog praćenja trendova, baš kao što nema ničeg lošeg ni u tome što nekog mrzi da se bakće s nešto mnogo doterivanja (da ne bude zabune, ovde ne govorimo o neodržavanju lične higijene, niti o nošenju prljave odeće). Međutim, postoje oni sa "e baš neću da se lickam i doterujem" stavom, koji je krajnje agresivan, koji ismevaju svakog ko voli da se dotera bez obzira na to o kakvoj se osobi radi, i oni su najčešće neprijatne osobe, muškarci i žene podjednako.
Znate koja je, često, tajna ovakvih osoba? Ta da provode isto onoliko vremena doterujući se kao i oni koje ismevaju, samo se potrude da njihov izgled bude u "mrzi me da se lickam" stilu. Samo po sebi, to ne bi bilo problem; problem je nipodaštavajući stav prema onima koji vole da se vidi da su uložili trud u to kako će da izgledaju. Zapravo, to se najčešće proširi na sve aspekte života, pa to onda ispadnu osobe koje, čak i ako se potrude oko nečega, foliraju da se nisu trudile uopšte, sve su to lako uradile. Zgodan izgovor – ako ispadne da je njihov trud doveo do loših rezultata, uvek mogu da kažu da se ionako nisu ni trudili, a ako rezultati ne ispadnu loši, mogu da se hvale da su to uradili "za jedno veče".
U čemu je problem s takvim osobama kad se o muško-ženskim odnosima radi? U tome što su opsednuti sobom. Sve vreme će provesti razmišljajući u stilu: "Zašto je ona zgodna cura prišla onom nalickanom majmunu? Ma, opametiće se ona pre ili kasnije, i prići meni". Toliko će razmišljati o onima koji im nisu prišli niti obraćaju pažnju na njih, i toliko će energije utrošiti folirajući se da su opušteni i potpuno neopterećeni, da vas i pažnju kojom ih obasipate neće ni primetiti.
Ima takvih ljudi. Površno posmatrano, dok ih ne "provalite", deluju kao baš opušteno društvo s kojim se lepo može proćaskati, ali su zapravo toliko obuzeti sobom da nikada zaista ne primete vas. Dok se slažete s njima i ismevate ove ili one, može da deluje kao da vam lepo ide zajedno, ali to je samo iluzija, vi ste im samo saučesnik u nipodaštavanju ostatka sveta – a čim bude potrebno potruditi se oko bilo čega, nipodaštavaće i vas. Šta s takvima? Izbegavati ih – ionako ne žele društvo, ne zaista, jer onda ne bi mogli da gunđaju o tome kako niko neće da im priđe, samo se za neke tamo nalickane kretene (ili za sponzoruše) lepe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

opsesijaprotiv lickanjaveza
Komentari (0)
Dodaj komentar