Optužuju vas za previsoke kriterijume

Ima onih za koje će neki (ili mnogi) sa strane reći da su im kriterijumi za izbor potencijalnog partnera ili partnerke previsoki, i smatraće da su zato i dalje sami, i nekad im predložiti da te kriterijume spuste. Međutim, ako se radi o nečemu što vam je bitno, ne vredi spuštati kriterijume, jer tako završite s nekim s kime ne želite da budete.
Ukoliko ste rešili da se venčate s Bredom Pitom ili Andželinom Džoli, zaista nije verovatno da će vam to uspeti. Ako smatrate da niko ko nije pravi princ na pravom belom konju ili premijer neke države nije dovoljno dobar za vas, i tada ćete teško uspeti da nađete nekog. Ili, želite da je ona uvek doterana lepotica, uvek voljna da ispuni svaki vaš zahtev, uz to joj ne smeta da radi deset sati dnevno i da posle toga obavi sve kućne poslove, dok vi gledate televiziju i ne pokušavate da nađete posao, pa, malo je žena kojima bi se tako nešto dopalo.
Međutim, ako ne tražite ništa te vrste, ako želite osobu koja je dobra, poštena, duhovita, potrudiće se da vam pomogne i podrži vas i ne smatra da ste za neku vrstu posla zaduženi isključivo vi, a još uvek niste našli takvu i kažu vam da previše tražite – ne, nisu vam previsoki kriterijumi, i ne treba odustajati. Jednom ćete naći takvu osobu – a ako je ne nađete, bolje je biti sam nego s nekim s kime zapravo ne želite da budete.
Smatrate da tražite nešto sasvim normalno, a i dalje ste sami i prijatelji vam nagoveštavaju da su vam previsoki kriterijumi? Razmislite o tome koji su vam tačno kriterijumi; zapišite ih ako vam je to potrebno da biste ih precizirali. Zatim razmislite o tome koji su vam od tih kriterijuma zaista bitni. Razmislite i šta za vas koji od tih kriterijuma znači; na primer, ako želite da on vozi dobar automobil, da li to znači da želite nekog ko je voljan da radi i ume materijalno da obezbedi, i koji bi mogli da budu drugi pokazatelji te osobine? Ako želite da vas on vodi na putovanja, da li to treba da bude dokaz da ume da obezbedi materijalno, ili da deli jednu vašu strast, ili da vam pokazuje ljubav i zaljubljeno se trudi da vas razmazi, i šta bi sve drugo moglo da pokaže željenu osobinu? Takvo razmišljanje moglo bi da vam pomogne da preciznije znate šta tražite i da to lakše prepoznate jednom kad nađete.
Ono što se najčešće desi, uz sva moguća razmišljanja i procene, jeste to da sretnete nekog ko vam se zaista dopadne i da vam tada nikakvi kriterijumi ne padaju na pamet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kriterijumiljubavmuškarciprevisokiupoznavanjevezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar