Otkrivamo zašto muškarci zaspe odmah nakon seksa

Nije tajna da mnogi muškarci utonu u san odmah nakon seksa, a naučnici su nedavno otkrili i zbog čega je to tako. Oni kažu da muškarci jednostavno ne mogu da izdrže i ostanu budni.

Stručnjaci su sproveli istraživanje u sklopu kog su skenirali mozak muškarca za vreme i nakon orgazma. Otkrili su da se moždana kora, koja igra važnu ulogu u koncentraciji i svesti, odmah nakon orgazma “ugasi”.

Francuski naučnik Serž Stoler je izjavio da ovo istraživanje nudi prve naznake onoga šta se u mozgu zaista dešava, tokom i nakon seksa.

“Kod žena je to znatno drugačije, one i dalje mogu da ostanu jako budne i svesne, ali muškarci jednostavno ne uspevaju”, kaže Stoler.

Istraživanje je takođe pokazalo da mozak automatski “isključi” svaku želju za seksom odmah nakon orgazma. Još jedan razlog zbog kojeg muškarci odmah nakon seksa utonu u san je to što što njihov mozak preplavi serotonin, prenosi Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarciseksspavanje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • IGOR

    Muskarci posle duzeg seksualnog odnosa,koji je krunisan uspesnim orgazmom,dozivljavaju katarzu koja uslovljava totalno opustanje i kao posledicu,cini da samo zele da utonu u prijatan san.Zene pak reaguju sasvim drugacije. One posle seksa,posle svrsavanja,dobijaju iznenadnu zelju,da pricaju,traze da ih muskarci i dalje maze… One ne mogu da shvate,da muskarci cim izbace iz sebe to dragoceno seme,nemaju izvesno vreme,nikakvu zelju, ni za seksom ni za mazenjem.Samo im treba slatki san,divno opustanje,koje ce im nakon kratkog sna,povratiti snagu i zelju za novim seksualnim spajanjem…i novom zeljom za spavanjem…

  • bambi

    Muskarci posle seksa zaspu jer im se prispavalo.