Ovaj termin bi trebali svi da znate: Da li ste čuli za „stešing“?

Biti zaljubljen, osetiti leptiriće i radost u upoznavanju nekoga na dubljem nivou zna biti nešto predivno. Isto tako postoji veliki pritisak, posebno kada je reč o pitanju kako i kada se uključiti u nečiji život.

Novi termin “stešing” se odnosi na situaciju kada novog partnera krijete od okoline i on krije vas. Naime, „stešing“ se dešava kada jedna osoba u vezi donese svesnu odluku da sakrije svog partnera od užeg kruga prijatelja i porodice.

To može biti oklevanje da vas upozna sa svojim prijateljima i porodicom, ali i izbegavanje da se za vašu vezu sazna na društvenim mrežama.

Termin je skovala još 2017. godine novinarka Metro UK Elen Skot, ali je dobio na popularnosti tokom poslednjih nekoliko godina.

U modernom dejtingu, takvo ponašanje se smatra ogromnim znakom za uzbunu. Ali da li skrivanje partnera nužno ukazuje na to da nešto nije u redu u vezi?

„Zapitajte se zašto vam se čini da partner ne želi da vam se posveti, tako što vas drži odvojeno od porodice i prijatelja. Da li nešto krije od vas? Ako ste tražili smislenu vezu sa tom osobom, ima li mnogo smisla da vas ne uključi u svoj život?“, kaže za Stylist psihoterapeutkinja Heder Garbut. Međutim, obrazloženje takođe možda nije tako sumorno.

„Možda se zapravo plaše određenih prijatelja ili članova porodice“, sugeriše Garbut.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavterminveze
Komentari (0)
Dodaj komentar