Ove greške u vezi su zaista neoprostive: Broj 3 je posebno zabrinjavajući

Svaki par je drugačiji, ali postoje neke stvari preko kojih niko ne bi trebalo da pređe. Jedna od njih je prevara, a osim nje, postoji više faktora koji mogu da dovedu do kraja romanse.

U većini slučajeva, međutim, neka od ovih grešaka predstavlja uzrok rastanka nekadašnjih ljubavnika.

1. Sebičnost
Veze ne može da funkcioniše ako jedan partner daje sve od sebe da bi ona uspela, dok drugi gleda samo svoj uski interes. To posebno važi ako partneri žive zajedno i moraju da se dogovore oko podele posla u kući.

Ako nakon određenog perioda u vezi i dalje samo jedan partner pokazuje interesovanje za drugog, dok drugi vodi računa samo o svojim potrebama, takva veza nema budućnost.

2. Nedostatak empatije
Neophodan sastojak svake veze je empatija. To znači da konstantno morate da pokazujete da vam je stalo do osećanja vašeg partnera i utešite ga svojim rečima i gestovima kada je utučen ili pod stresom.

Naravno, takvo ponašanje se očekuje i od njega, inače opet dolazimo do prvog smrtnog greha svake veze, sebičnosti.

3. Psihološka manipulacija
Da li vam se ikada desilo da vas partner optuži da ste previše osetljivi ako napomenete da je bio verbalno previše grub prema vama u nekoj situaciji?

To je njegov način da  učini da se zapitate da niste vi stvarno ta osoba koja je preterala, a ne on, koji je bio uvredljiv prema vama. Takve psihološke manipulacije su veoma česte u vezama, zbog čega one uglavnom ne traju dugo.

4. Nedostatak komunikacije
Komunikacija je ključna za održavanje svakog odnosa među ljudima, pa tako i onog ljubavnog.

Bez razgovaranja o problemima u vezi, oni se nikada neće rešiti, a ma koliko vam ponekad bilo naporno da slušate svog partnera jer ste možda u tom trenutku previše umorni ili nervozni, mnogo je gore kada postoji distanca između vas.

5. Lenjost
Veze i brakovi zahtevaju rad. Ne možete dozvoliti sebi da budete lenji i pustite da se stvari „odvijaju svojim tokom“, ako planirate da dugoročno budete sa nekom osobom.

Na vama je da iznova pokazujete svoju ljubav prema vašem partneru, budete inicijator zajedničkih aktivnosti i da ga s vremena na vreme iznenađujete poklonima i drugim znacima pažnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškeljubavveze
Komentari (0)
Dodaj komentar