Ovo je idealna razlika u godinama za uspešnu vezu, tvrdi istraživanje

Prema novom istraživanju razlika u godinama zapravo može odrediti dužinu veze između dvoje ljudi. Koncept veze s nekim znatno mlađim ili starijim još uvek izaziva kontroverze, a mnogo je primera slavnih parova koji svedoče tome.

Iako uvek postoje izuzeci, istraživanje koje je sproveo Univerzitet Emory u Atlanti tvrdi da određene razlike u godinama mogu predstavljati problem u vezi, odnosno što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će raskinuti, piše Yahoo!

Anketa, koja je uključila 3000 ispitanika, pokazala je da parovi čija je razlika u godinama pet godina imaju 18 posto veću verovatnoću da će raskinuti od onih koje čine partneri istih godina. Zanimljivo je da je ta brojka skočila na 39 posto za parove s razlikom od 10 godina.

Za one s 20 godina razlike u godinama istraživanje predviđa da je 95 posto verovatnoća da će prekinuti. Kolika bi bila idealna razlika u godinama? Naučnici veruju da parovi s razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najmanje šanse za raskid, odnosno samo tri posto, prenosi Večernji list.

„Pravilo vam pomaže da vas drži unutar starosnog raspona koji će obezbediti zajednička interesovanja s vašim partnerom, a verovatno će omogućiti i bolju komunikaciju“, kaže stručnjak za odnose Dejvid Benet.

Naravno, stručnjaci se slažu da se ne treba slepo voditi ovim pravilom jer neko može biti mlađi/stariji, pa opet iznenaditi (ne)zrelošću i ponašanjem. Neka vam ovo samo pomogne u usmeravanju prema nekome s kime možete stvoriti održivi odnos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

raskidrazlika u godinamaveza
Komentari (0)
Dodaj komentar