Oženjen, a plaća za seks sa strane

Ima onih koji smatraju da za seks plaćaju samo oni muškarci koje nijedna žena ne bi htela, ali nije retko da za seks plaćaju oženjeni muškarci. Više je mogućih razloga zbog kojih to čine (naravno, teško je precizno znati, jer ih nema baš mnogo voljnih da pričaju o tome).
Nekad se radi o tome da je supruga bolesna i da više ne može da ima seksualne odnose, pa on za seks, krišom od supruge, plaća sa strane – ne želi da se razvede i ostavi suprugu, ali i dalje ima seksualne potrebe, a na plaćanje za seks gleda kao na čistu računicu, pošto žena kojoj plati za usluge te vrste teško da će očekivati od njega da se razvede i ostavi ženu i decu.
Nekad pak supruga nije bolesna, ali seksualni život svejedno izostaje – na primer, imaju malu decu, i sva njena energija ide na mališane (moguće je i da njemu ne padne na pamet da pomogne oko dece, očekuje da ona sve postigne, i da onda ima i snage i volje za vođenje ljubavi, dok ona samo umorno padne u krevet). I tada plaćanje za seksualne usluge može da deluje kao praktično rešenje – on zadovolji svoje potrebe, plati za to, i gotova stvar.
Postoje i slučajevi da on ima seksualne odnose sa svojom suprugom, ali se ne usuđuje da pred nju iznese neke svoje fantazije, koje onda zadovoljava sa ženom koju plati za to. Postoji i varijanta da se radi o fantazijama za koje ne bi ni želeo da ih majka njegove dece zadovoljava, te fantazije smatra prljavim, i nju bi smatrao prljavom da pristane na njih – a opet želi da se zadovolji, pa plaća za to sa strane.
Mogući su još neki razlozi, navedeni su oni najčešći. U najvećem broju slučajeva oženjeni muškarci koji plaćaju za seks sa strane osećaju veliku krivicu – nekada se osete kao da varaju i sopstvenu decu, ne samo suprugu. Neki s tim, zbog krivice koju osećaju, prekinu, a neki postanu zavisni, plaše se da će biti otkriveni i odbačeni, ali ne prekidaju. Stručnjaci takvim muškarcima, u zavisnosti od razloga za plaćanje za seksualne usluge, savetuju redefinisanje odnosa s partnerkom i/ili samozadovoljavanje, kako bi ispunili svoje potrebe bez varanja partnerke, kao i bez upuštanja u rizično seksualno ponašanje kojim bi mogli da ugroze ne samo svoje zdravlje već i zdravlje svoje supruge.
U svakom slučaju, ovakav oblik ponašanja, kao i bilo koji oblik prevare, trebalo bi izbegavati – postoje i drugi načini, manje rizični i manje štetni, da se problemi reše i da se potrebe zadovolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakneverstvoplaćanje za sekspreljubaprevaraseksseksualne uslugeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar