Pamet u glavu: Ove 2 fatalne greške svi pravimo u ljubavnim vezama

Ljubav je divna, ljubav volimo, volimo osećaj koji imamo kada nekog volimo, volimo da znamo da nas neko voli… Svako ima neki svoj odgovor na pitanje šta je ljubav, a dogodi se često da neke stvari u vezi ljubavi ne razumemo najbolje.

Kada je u pitanju razumevanje ljubavi, dve se greške događaju vrlo često, a ako ih ne uočimo na vreme i ne pokušamo da ih ispravimo mogu ozbiljno narušiti naš odnos.

1. Bitno nam je da smo voljeni, a manje razmišljamo o tome da moramo ne samo biti voljeni nego i voleti

U vezi ili braku često se dogodi da postanemo zaokupljeni „poštenom“ razmenom. Ako želoimo da razgovaramo o tome ko više radi za vezu i ponašamo se kao da smo protivnici ili poslovni partneri, a ne „organizam“ koji ne bi trebao da funkcioniše na taj način.

Ne možemo da volimo jednu osobu, bilo našeg partnera ili samog sebe, na štetu druge strane. Bitno je da volimo i sebe, ali i partnera. Nije bitno samo da znamo da smo voljeni, bitno je iskreno voleti drugu stranu bez računice.

2. Mnogi na ljubav gledaju kao na krajnju tačku ili osećaj, umesto kao na neprekidnu radnju

Mnogi osećanja koja se dogode na samom početku nazivaju ljubavlju, a najveći problem je što, kada ta osećanja nestanu (što se gotovo uvek dogodi), pretpostavljaju da su se odljubili.

Stav da ništa nije lakše nego voleti je česta ideja o ljubavi uprkos brojnim dokazima koji govore suprotno. Ljubav zahteva trud i rad, ali mnogi taj deo zanemaruju. Radije puste stvari da se raspadnu, a kasnije se pravdaju da se radilo o pogrešnom odabiru partnera, piše Zadovoljna.hr.

Naravno, i taj scenarijo je moguć, ali često je razlog prekida nedovoljno truda.

Značenje ljubavi, zdrave ljubavi, je kompleksno pitanje, ali bez imalo sumnje zdrava ljubav temelji se na emocionalnom zdravlju i međusobnom poštovanju.

Bitno je ući u vezu bez velikih očekivanja, naročito oko toga na koje načine želimo da nas partner ili partnerka usrećuju. To nije njihov posao. U ljubavi je bitno rasti zajedno, a ne držati jedno drugo na istom mestu. Zrela ljubav nadahnjuje i podržava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškeljubavveze
Komentari (0)
Dodaj komentar