Pametniji uz redovan seks

Za redovne seksualne odnose se navodi mnogo toga pozitivnog: smanjen stres, povećan imunitet, poboljšano opšte fizičko i psihičko stanje, bolje zdravlje… Naravno, tu je i zadovoljstvo. A neka istraživanja pokazuju i da bi seks mogao povećati vašu inteligenciju.
Ima onih koji bi se na ovo nasmejali, i rekli da im se pre čini da seks smanjuje inteligenciju, jer navodi ljude da "samo na jedno" misle. Tačno je da su ljudi u toku seksa uglavnom koncentrisani na seks i ni na šta drugo (osim ako im misli odlutaju, što dovede do frustrirajućeg izostanka zadovoljstva), ali seks ipak nemate 24 časa dnevno, bavićete se i nekim drugim stvarima, i bar za neke od njih koristiti mozak.
O čemu se ovde radi? Naravno, postoji ono da je u zdravom telu zdrav duh, a seks poboljšava opšte zdravlje, ali nije samo to. Seks stimuliše mozak prvo intenzivnom aktivnošću, a zatim smirenjem, što je na neki način kao pravo osveženje za mozak, nakon kojeg bi mogao da nastavi da radi "punom parom". A neka istraživanja pokazuju da se tokom seksualnog odnosa stvaraju nove moždane ćelije, što svakako može da doprinese inteligenciji.
Kako to, onda, da nisu svi koji imaju puno seksa pametniji? Tako što je te nove moždane ćelije neophodno i aktivirati kako bi bile u funkciji. Da bi vam seks zaista koristio što se proizvodnje novih moždanih ćelija tiče (da, znamo da nije verovatno da će neko voditi ljubav samo radi toga), potrebno je ubrzo nakon seksa intelektualno stimulisati mozak nečim; može da posluži već i rešavanje ukrštenih reči.
Zvuči vam šašavo da nakon seksa rešavate ukrštene reči ili radite nešto slično? Možete pokušati; ima onih koji se nakon seksa vrate rešavanju nekog problema (poslovnog ili druge vrste), i zaista im bolje krene. Naravno, nije da se morate baviti time ako vam se baš spava posle vođenja ljubavi, ali ima onih koji zaista uživaju u intelektualnoj stimulaciji nakon seksa, kao i u tome što su nešto uspešniji nego ranije – ako vam zvuči interesantno kao ideja, probajte i vi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

inteligencijaredovan seksveza
Komentari (0)
Dodaj komentar