Plavuša za krevet, crnka pred oltar

Istraživanje je otkrilo da muškarci ipak više vole plavuše – barem kada biraju ljubavnice. Ispitivanje pokazuje da bi 37% muškaraca kao ljubavnicu najviše volelo da ima plavušu, 22% opredeljuje se za riđokosu, 20% smatra da je za tu ulogu najbolja žena svetlobraon kose, dok bi tek 10% muškaraca izabralo brinetu. Međutim, kada im se pomene ženidba, muškarci naglo menjaju mišljenje – najveći procenat je kao najsigurniju varijantu ipak izabrao devojku tamnobraon, odnosno crne kose.

Na ludi kamen 30% muškaraca najradije bi stalo sa brinetom, 27% sa devojkom svetlobraon kose, 15% sa plavušom i tek 7% sa riđokosom. Žene pak najmanje vole riđokose muškarce. Samo 2% žena reklo je da su takvi muškarci na vrhu liste njihovih želja. Mit o visokom muškarcu tamne kose nije prestao da živi među pripadnicama lepšeg pola i takvi su „primerci“ i dalje najtraženiji kada je u pitanju prosečna žena. Kada bi mogle da biraju, čak 37% njih izabrale bi baš tamnokosog mladića. Po popularnosti, na drugom mestu su smeđi (29%), a na trećem plavi (16%).

Među muškarcima pak vlada mišljenje da plavuše najbolje vode ljubav. Plavuše su najbolje ljubavnice za 26% muškaraca, 22% izabralo je riđokose, 20% devojke svetlobraon kose, a na poslednjem mestu su brinete sa 10%.

Takođe, raširena je predstava o crnakama kao osobama sposobnijim za obavljanje posla i napredovanje u karijeri u odnosu na njihove plavokose koleginice. Da su crnke u stanju da steknu najveće bogatstvo veruje 31% muškaraca, za plavuše to isto misli 26% muškaraca, a zatim slede smeđe (11%) i crvenokose (9%).

Psiholog sa Portsmaut univerziteta izjavio je povodom istraživanja sledeće: „Ono što je zanimljivo u vezi sa ovom studijom jeste to što u celini gledano muškarci pokazuju veću sklonost ka brinetama, ukazujući nam na to da ta boja kose predstavlja pravi izbor za muškarce koji traže vezu na duge staze ili su rešeni da naprave najvažniju životnu odluku i stupe u brak.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar