Po ovim znacima ćete prepoznati da je vaša partnerka doživela orgazam

Žene teže doživljavaju orgazam od muškaraca, a neretko se dogodi da čak i odglume da su ga doživele kako ne bi povredile ego svog partnera. Ipak, istraživači tvrde da postoje znaci koji mogu da ukažu na to da je žena zaista doživela vrhunac, piše The Telegraph.

Širenje zenica, rumene grudi, ubrzavanje disanja…Sve to mogu biti pokazatelji da vaša partnerka doživljava orgazam. Ovu su neki od najčešćih.

Telo postaje napeto

Kada žena doživljava orgazam, obično napinje telo i stiska mišiće, a ponekad bi mogla da vas čvrsto uhvati ili ogrebe u tom trenutku.

Stezanje vaginalnih mišića

Muškarac ponekad može da oseti kada partnerka dolazi do vrhunca, i to na način da oseti zatezanje njenih vaginalnih mišića oko penisa ili prsta.

Pogled

Pogledajte svoju partnerku pravo u oči. Ako joj je teško da se fokusira na vas ili joj se zenice šire, velika je verovatnoća da doživljava orgazam.

Zatvaranje očiju

Ponekad žena može i da zatvori oči dok dolazi do vrhunca, a otvoriće ih tek kada osećaj zadovoljstva prođe.

Otkucaji srca

Postizanje orgazma uvjetuje i ubrzanje rada srca. Otkucaji će biti brži i glasniji, a ponekad su toliko glasni da ne morate ni približiti svoje uho njenim  prsima da biste ih čuli.

Sjaj kože

Nakon što žena doživi orgazam, obratite pažnju na sjaj njenog lica. Postizanje vrhunca utiče na to da krv brže protiče venama pa se čini kao da koža poprimi poseban sjaj.

Ipak, naučnici upozoravaju da biste ove savete trebalo da uzmete s dozom opreza jer ne doživljavaju sve žene orgazam na isti način. Takođe, starost i još mnogi drugi faktori mogu uticati na to kako žena doživljava vrhunac. Ponekad spoljni znakovi i nisu vidljivi i zato je vrlo važno popričati s partnerkom i shvatiti kako se ona oseća i uživa li uopšte u seksu. Jedino tako ćete biti sigurni da je stvarno zadovoljavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

orgazam zenskiseks.znaci
Komentari (0)
Dodaj komentar