Podržavajte jedni druge – stalno

On se vratio nezadovoljan s posla – ne ide mu u poslednje vreme (ima novog šefa, ili ga pretrpavaju poslom, ili ima problema s kolegama, ili…) – a vi ga ne slušate ili mu pridikujete. Možda se ona požalila da se ugojila, a vi je zadirkujete i poredite je s manekenkama, ili sa svojom koleginicom koja je dvadesetak godina mlađa od nje i sav novac troši na garderobu, šminku, kozmetičarku i fitnes centar (može joj se, pošto još uvek živi kod majke i plata joj služi više kao džeparac). Zvuči poznato? Često se tako ponašate?
Nemojte. Jeste, pridikujete mu zato što ga volite i brinete za njega, a takođe se i bojite šta će biti s oboma ako on izgubi posao, ali nisu njemu pridike sad potrebne. Da, zadirkujete je u šali, pa volite je i valjda ona to zna (ta vaša koleginica ionako nije baš bistra, pa morate da radite i njen i svoj posao – šta ćete, šefu se ona sviđa); pa nikad niste ni voleli mršavice i smatrate da vaša draga sad baš seksi izgleda, ali ako ona zaista misli da više nije lepa, vaše zadirkivanje će je i te kako zaboleti.
Podržite ga. Pružite mu podršku i razumevanje. Saslušajte ga, utešite, pokažite mu da verujete u njega i da smatrate da su to samo privremeni problemi koji će se već rešiti (čak i ako ostane bez posla, snaći ćete se već nekako, ali je bolje da tu mogućnost uopšte ne spominjete). Recite joj nešto lepo, nešto kao: "Jesi se malo ugojila, ali dobro ti stoji." Uverite je da je i dalje volite i da vam je i dalje lepa – potrebna joj je vaša podrška i ljubav, a ako joj dodatna težina bude smetala, već će je se osloboditi.
Podržavajte jedni druge – stalno i uvek. Budite uvek jedno uz drugo – ako vi ne stanete uz svog partnera (partnerku), ko će? Nije teško pružiti malo nežnosti, podrške i razumevanja. To i nije baš neki napor – saslušati voljeno biće i pokazati da ga volite i verujete u njega – a mnogo znači. Uz vašu podršku, lakše će mu pasti problemi na poslu; ona će se bolje osećati ako joj i po (sto)hiljaditi put pokažete da je volite i da vam je lepa.
Tako malo napora, a toliko mnogo se postiže time.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavpartnerpodrška
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zoran Petrović

    E, ovaj tekst je jedan od najboljih koje sam pročitao poslednjih godina! Jasno napisan i sa sjajnom porukom! Bravo!