Ponekad smatraju žene ludačama

Poneki muškarac smatra da su, generalno uzev, žene ludače. A ima ih i koji će ponekad smatrati žene ludačama, ne zato što veruju da su uopšteno uzev takve, nego im je nekad lakše da ih proglase takvim, kao što je damama lakše da nekad kažu da su svi muškarci ovakvi ili onakvi.
O čemu se ovde radi? Svakako ne o tome da su muškarci bolji od žena ili obrnuto. Kao ni o tome da su pripadnici ovog ili onog pola svi zajedno ludi. Samo, nekad se dešava da njemu njeno ponašanje ama baš nikako nije jasno – i ženama se dešava da im ne bude jasno ponašanje druge žene, ili čak da im sopstveno ponašanje u nekim trenucima ne bude jasno, nemaju pojma šta im je pa su se tako ponele. A ima muškaraca koji će se potruditi da svaki pokušaj voljene osobe razumeju, čak i kad je potpuno iracionalan, što se dešava (desi se nekad i muškarcima). I tako on pokušava da smisli racionalno objašnjenje, i pokušava, i pokušava – i na kraju odustane i zaključi da se ona tom prilikom ponaša kao ludača.
Da ne bude zabune, taj zaključak ne služi tome da se ona omalovaži. Sasvim je moguće da joj on nikad neće ni reći da je tad-i-tad zaključio da se ona ponela kao ludača. Ono čemu taj zaključak služi jeste da on može da prestane da "razbija glavu" pokušavajući da nađe racionalno objašnjenje (kojeg bi moglo da nema) i da jednostavno krene dalje.
Ne kažemo da se od problema treba sklanjati, gurati ih pod tepih, pretvarati se da ih nema i nadati se da će proći sami od sebe. Treba ih rešavati – samo što je nekad rešenje upravo to da tu stvar pustite, ostavite za sobom i nastavite svojim putem. Nije u ama baš svakoj situaciji neophodno razumeti sve i sve verbalno razjasniti, nekad je za oboje bolje da jednostavno idu dalje. I tome, kad je takva situacija, služi to što je on za nju zaključio da je "ludača" (što ne znači da je zbog toga manje voli i poštuje) i nastavio dalje, to jest, zajedno su nastavili dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgovorlakseludačamuškarcižene
Komentari (0)
Dodaj komentar