Poruka nakon nedelju dana

Petak je uveče – vreme za izlaske za „radni narod“. Baš se razmišljate gde ćete i s kim, kad vam stigne poruka na mobilni. Poruku vam šalje sladak tip koga ste pre nedelju dana upoznale na nekoj žurci; od tada vam se nije niti javio, niti vam je poslao neku poruku, a sad vas zove da izađete s njim. Moguće je da je ono što vam prvo padne na pamet, pošto ionako želite da izađete i pošto se ni sa kim ništa niste dogovorile, da mu odgovorite nešto kao: „Važi, kad i gde?“. Ipak, to uopšte nije dobra ideja. Zašto?

Zato što se on čitavih tih sedam dana nije setio da vam se javi. Setio vas je onda kada je poželeo žensko društvo (nije obavezno da to društvo budete vi – ko zna kome je sve uputio poziv i ko ga je sve odbio!). Malo je teško poverovati da on čitavih sedam dana nije imao ni trenutak vremena da vam se javi niti da vam pošalje poruku, da i ne spominjemo da se na vreme dogovori s vama za pravi „sudar“.

Ovakva njegova poruka govori da on nije u stanju ni minimalno da se potrudi oko vas, da vas vidi kao nekog ko će smesta dotrčati čim on pozove – drugim rečima, vi za njega niste osoba, vi ste zabava za trenutke kada mu je dosadno. Da li zaista želite da se vidite s takvim?

Moguće je, ako se radi o veoma mladom muškarcu, da nije svestan šta takva njegova poruka znači i da smatra da je „kul“ da ništa ne planira unapred, da smatra da je „kul“ i „mačo“ da devojci koju je jednom u životu video pošalje takvu poruku. Moguće je da se radi o klincu, ne o muškarcu. Opet, da li želite da izađete s takvim?

Šta učiniti kad dobijete takvu poruku? Ne treba prihvatiti poziv, to je sigurno. Možete bez griže savesti da na poruku ne odgovorite ništa – i ne zaslužuje odgovor. Ako i odgovorite, to bi moglo da bude: „Izvinite, a ko je to?“ – koliko da mu stavite do znanja da ga se sećate onoliko koliko se on sećao vas protekle nedelje – nimalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar