Prevazići bivšeg partnera

Život vam se promenio. Razveli ste se. Nekako znate da morate dalje, mnogo toga morate ostaviti za sobom. Možda bi sve nekako bilo lakše kada vas i sama pomisao na to da je on ili ona sa nekom drugom osobom ne bi dovodila do ludila. Ipak, kada vaš bivši partner ponovo počne da izlazi, da se viđa sa drugim ljudima, pokušajte da se prisetite sledećeg: jednom kada se veza završi, teško je ponovo uspostaviti dobar odnos između istih partnera.

Ako i pokušate, ponavljaće se slični problemi. Najčešće neko od bivših supružnika nastavi dalje brže nego onaj drugi. Neko mora biti prvi koji će se usuditi da izađe i potraži nove veze.

Bez obzira na to koliko brzo vaš bivši započne novu vezu, vi pre toga morate potpuno ozdraviti. Stvarno ozdravljenje i zaceljivanje bolnih rana iz prošlosti zahteva vreme. To je jedino što vam može pomoći da se osetite dovoljno spremnim da ponovo zavolite nekog.

Što se više budete fokusirali na bivšeg, to ćete manje moći da organizujete nov život za sebe. Kontraproduktivno je opterećivati se mislima o prošlosti. Naterajte sebe da mentalno budete negde drugde.

U ovakvim situacijama imamo običaj da sagledavamo prošlost kroz ružičaste naočare; pamtimo dobra vremena i zaboravljamo koliko smo bili očajni i nesrećni. Tada želimo osobu koju ne možemo imati, čak i ako znamo da ta osoba nije dovoljno dobra za nas. Umesto toga, usredsredite se na mogućnosti da sretnete osobu čije su vrednosti i interesovanja sličnija vašim, koja će vas ceniti i postaviti vas na prvo mesto u svom životu.

A vrlo je izvesno da će i vaš bivši partner ubrzo uvideti da trava i nije tako zelena. Izlasci zahtevaju vreme, energiju, novac… Jedno je izlaziti svake večeri, a sresti kompatibilnog partnera je nešto sasvim drugo.

Nemojte se opteretiti „da sam bar“ prtljagom. Mislite: da sam bar samo ovo ili ono uradio drugačije, možda bismo još uvek bili zajedno. U suštini, nije bitno šta je prouzrokovalo raskid sa bivšim partnerom. Bitno je to da vas dvoje kao par niste mogli da rešite problem koji je doveo do raskida.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar