Previše romantičan – pre nego što je počelo

Često se spominje da dame vole romantiku i da im smeta kada muškarac odbija da bude makar malo romantičan. Međutim, nekada se dešava i obrnuto – da je on toliko "romantičan", nekad i pre nego što je veza zapravo počela, da to zapravo deluje otužno i nimalo privlačno. Evo primera koji su smetali nekim damama.
On insistira na slatkim imenima – recimo, želi da on nju zove "kolačiću", a ona njega "šećeru". Dama iz ove priče je na kraju to prihvatila, ali samo kada su njih dvoje nasamo; cela ideja joj je bila preterana.
On zamišlja da je pesnik: dami koja mu se dopada šalje veoma poetične poruke, nevešto sastavljene, i nada se da će je time privući (još uvek nisu u vezi). Mada je česta ideja da je damu moguće osvojiti poezijom, to u stvarnosti funkcioniše samo ako ta dama poeziju voli – i ako je on umešan u tome, ili ako koristi stihove majstora. Treba uzeti u obzir i da su ljubiteljke poezije češće u filmovima nego u stvarnom životu, mada je moguće privući daminu pažnju ponekim prikladnim stihom, povremeno, čak i ako je poezija inače ne zanima.
On bi da joj izigrava tatu: jednoj dami se desilo da na odmoru upozna muškarca, prilično brzo je tu došlo do ljubljenja i maženja, on ju je otpratio do hotela, a onda je predložio da je ušuška u krevet i pročita joj nešto pred spavanje. Suprotno onome u šta neki veruju, mada dama voli da se oseti zaštićeno i sigurno, to u najvećem broju slučajeva ne znači da će želeti da se njen potencijalni partner ponaša prema njoj kao da joj je tata, a ona njegova mala devojčica.
Još jedan slučaj: jednoj dami se određeni muškarac duže vreme dopadao, i konačno ju je pozvao da izađu. Sastanak je bio dogovoren nekoliko dana unapred. Nakon tog dogovora, on joj je svakog dana ostavljao nešto romantično u sandučetu – knjigu poezije, pesmu koju je sam napisao, cvet… Da je već bila zaljubljena u njega, takvi gestovi bi joj se verovatno dopali, ali pošto još uvek nisu bili izašli ni na prvi sastanak, cela stvar ju je prepala.
Ovo nije tekst ni protiv romantike ni protiv muškaraca, samo je protiv preterivanja. Romantika je divna, ukoliko oboje vole isti tip romantike, i onda kada su oboje raspoloženi za to – ako neko s nečim te vrste pretera (šta je tačno preterivanje razlikuje se od osobe do osobe, ono što je nekom previše nekom drugom je predivno), to postaje otužno i odbojno, i pre vodi rastajanju nego zbližavanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

otužnopreteranoromantika
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Mnoge inače teške stvari, koje mogu biti grandiozne ili samo glamurozne, a možda i osrednje, vremenom mogu poprimiti oreol romantike, kao što se to ponekad dešava sa onim velikim ratom davno iza nas a koji se kroz literaturu i holivudski film progurao kroz nešto što mami još suze i saosjećanje, ne samo zaborav, naročito ako se kroz pozadinu poznate priče proturi ljubav kao i druga vrsta sladunjave patnje koja se završava češće hepiendom a nekad još jačom patnjom.

  • Femina Bianca

    Ma kome još treba romantika?! Kakve pesme, kakvi cvetići, ušuššavanje pred spavanje? Lova caruje, sajber sex je in, a ako vam se neko bas slučajno svidi, klepite je tojagom pa odvucite u pećinu! 😉