Prezahtevno i posesivno

Prezahtevnost, posesivnost, "kačenje nekom oko vrata" uglavnom se uzimaju kao negativne stvari u ljubavnoj vezi, ali su dobrim delom stvar percepcije, kao i toga koliko se dopadate osobi s kojom ste; različite osobe će reagovati na različit način.
Da ne bude zabune, naravno da je moguće po svakom kriterijumu preterati sa zahtevnošću, posesivnošću, zivkanjem i "gušenjem" voljene osobe. Ali, ako ne govorimo o nečemu drastičnom, tipa on ne bi da ona nos pomoli iz stana niti da u njenom životu postoji bilo ko osim njega (nisu joj potrebni ni prijatelji, ni roditelji, ni posao – ima njega), ili ona ga zove stotinak puta dnevno i obaveštava ga maltene i o tome kada je otišla u toalet i šta je tačno tamo radila, i ništa ne može bez njega, onda se sve svodi na percepciju i lične sklonosti.
Recimo, na početku su veze, i ona ga zove pet puta dnevno. Nekoga će to nervirati, naročito ako nije baš mnogo "zagrejan", dok će nekome, ko je i sam "zaljubljen do ušiju", to biti slatko i bleskasto će se smeškati dok odgovara na još jedan poziv a njegove kolege se podgurkuju i namiguju. Naravno, postoji i mogućnost da je on zaljubljen, ali da mu tolika količina poziva ipak smeta – takve stvari se razlikuju od osobe do osobe. Nekom je mnogo, a nekom drugom simpatično. Ili, on joj stavi ruku oko struka kako joj priđe neki drugi muškarac. Neke žene će to smatrati znakom prevelike posesivnosti, dok će druge uživati u tome i biće im drago da je on takav.
Ukoliko želite da budete sigurni da ne preterujete, budite oprezni u ispoljavanju onoga što bi moglo da bude protumačeno kao zahtevnost, posesivnost, "gušenje". Ali, vi po ceo dan samo o njemu/njoj razmišljate! Samo napred – to voljenoj osobi neće smetati. Moglo bi da joj zasmeta ako je pedeset puta pozovete kako biste joj izrazili beskrajno obožavanje, ali ako samo razmišljate o tome i uživate u osećanjima koja imate, to teško da će smetati. Vi baš želite da pozovete voljenu osobu, samo da joj čujete glas! Nema problema s tim što želite; ako se suzdržavate, i ne pozovete je pedeset puta nego jednom, taj jedan poziv biće vam još slađi.
Osećajte to što osećate. Razmišljajte o tome o čemu razmišljate. Nikakvih tu problema nema – samo se umerite u onome što radite, izuzev ako imate potvrdu voljene osobe da joj neki oblik neumerenosti nimalo ne smeta, naprotiv, oduševljava je. Tada možete da zaboravite na savete tipa "ne preterujte s ovim ili onim" – ako se i vama i osobi s kojom ste preterivanja ove vrste sviđaju, i ako niko time nije povređen niti za nešto uskraćen, samo napred, uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

posesivnoprezahtevnoveza
Komentari (0)
Dodaj komentar