Priča o mezimcima na prvom sastanku

Ponosni vlasnici kućnih mezimaca nekad su skloni da o njima pričaju u svakoj prilici – neki više pričaju o mezimcima nego o deci. Te priče nisu same po sebi problem, ali ne bi bilo loše na prvom sastanku s novom osobom pričati i o nekim drugim stvarima.
Nekima to zvuči kao nešto što se samo po sebi podrazumeva, ali ponosni vlasnici ljubimaca nekad toga nisu svesni. Tako njih dvoje prvi put izađu, on niti ima kućnog ljubimca niti ga ljubimci nešto posebno zanimaju – ne mrzi ih, nema ništa protiv toga što ona ima mačku, samo ga i ne zanimaju posebno – a ona dobar deo sastanka provede pričajući mu o tome šta je nestašna maca uradila. To je nekome koga mezimci ne zanimaju interesantno otprilike kao i kad biste čoveku bez sluha koga muzika ne zanima najveći deo prvog sastanka pričali o svom omiljenom bendu.
Dobro je kad imate sopstvena interesovanja, kad ne provedete prvi sastanak samo trepćući i gutajući svaku reč osobe s kojom ste izašli. Ipak, izuzev ako je to što vas veoma zanima nešto što i tu osobu veoma zanima (na primer, vi imate mačku, ta osoba ima mačku, i onda razmenjujete priče o mačjim nestašlucima i o tome koliko su to predivna bića), tu vrstu priče svedite na minimum.
Ali, vi baš volite svoju mačku (psa, hrčka, papagaja, tarantulu…)! Samo vi nastavite da ih volite. Ukoliko osoba s kojom ste izašli izrazi gađenje prema ljubimcu kakvog imate ili prema ljubimcima uopšte, teško da ćete se složiti. Međutim, ako jednostavno nije posebno zainteresovana za tu temu, ne znači da se nećete dobro slagati – neće vam otrovati mezimca ni bilo šta slično – a preteranom pričom o onome što je ne zanima toliko možete je odbiti od sebe.
Dakle, ako naiđete na nekog ko voli istu vrstu mezimaca kao i vi, moguće je da je i ta osoba ponosni vlasnik, slobodno se raspričajte o tome! Ali, ako niste u društvu ljubitelja ili ponosnog vlasnika, mezimca se dotaknite usput, čisto informativno, a zatim pređite na neke druge teme, na nešto što vas oboje zanima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izlasciljubimcimuškarciprvi sastanak mezimciupoznavanježene
Komentari (0)
Dodaj komentar