Pritiska ga da se venčaju

Nekada se desi da je dama toliko nestrpljiva da se uda, da svojim pritiskom odbije muškarca od sebe (dešava se i obrnuto, da muškarac nju požuruje da se venčaju, a ona to još uvek ne želi). Ne vredi pritiskati nekog na brak, niti bi brak nastao zbog pritiska bio dobar.
Tako se jedna dama zabavljala šest meseci sa svojim partnerom, a onda je počela s dugačkim, intenzivnim razgovorima o prirodi braka. Između ostalog, izjavila je da nijedan par ne bi trebalo da se zabavlja duže od godinu dana ukoliko nisu vereni. Njega nimalo nije oduševio pritisak; pored toga, počeo je da se pita da li je njoj više stalo do veze s njim, ili do braka kao takvog – s bilo kim. Njen očajnički pokušaj da se uda smetao mu je sve više, toliko da bliskost između njih nije ni mogla dalje da se razvije, i na kraju se veza raspala.
Ovakvih i sličnih slučajeva ima mnogo. Neko želi brak, nekad čak i više nego što želi da bude s određenom osobom, i pritiska ono drugo da pristane na to – i time spreči takav pristanak, jer se odnos još uvek nije dovoljno razvio, i ne može da se razvije uz takvu vrstu pritiska. Ne možete nekog naterati da želi da se venča s vama, ta želja vremenom dođe – ili ne dođe.
Šta da učinite ukoliko baš želite brak? Razmislite da li vam je stalo do veze s osobom s kojom ste, ili samo žurite da ispunite nekakav zamišljeni rok da se venčate. Ukoliko je ovo drugo u pitanju, to je loš razlog za brak, a ako se radi o onom prvom, opustite se i uživajte u vezi u kojoj ste – ako sve bude teklo kako treba, vremenom će i ta osoba poželeti ono što i vi. A ako ne poželi? Onda vam preostaje da procenite da li vam je veza bez zvanične potvrde u opštini nešto prihvatljivo, ili ipak insistirate na braku – u ovom drugom slučaju, preostaje vam da potražite nekog ko brak takođe želi.
U svakom slučaju, nema nikakve svrhe pritiskati nekog da se venča s vama – to je obično vrlo efikasan način da tu osobu odbijete od sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavpritisakveza
Komentari (0)
Dodaj komentar