Promeniti ga po svaku cenu

Razmišljate, tragate, birate i ni po koju cenu ne želite da se upustite u emotivnu vezu sa osobom koja ne zadovoljava bar minimum unapred određenih kriterijuma. A kada konačno sretnete to nebesko biće (kako ga drugačije nazvati – vaši zahtevi su prilično strogi), upinjete se iz petnih žila nastojeći da promenite tu osobu. Ako se najzad preda i postane sve ono što ste vi želeli, shvatićete kako je u vašoj vezi sve učmalo i predvidivo, a partner je dosadan, pa ćete krenuti dalje bez osvrtanja.

Ova veština modeliranja ne može se osporiti ni muškarcima, mada je, istini za volju, tipična za ženski svet. Dakle, dame, zapitajte se da li muškarci potajno žele da ih promenite? Ne.

Da li žele da budete zadovoljne? Apsolutno. Odatle potiču sve zabune. Zbog njihove revnosne želje da udovolje ženama koje vole, posebno na početku veze, može vam izgledati kako su podložni ma kojoj promeni koju želite da sprovedete u delo. No, nemojte se prevariti. Ako to uzmete zdravo za gotovo, kao bezuslovnu dozvolu, pa počnete da kreirate svog muškarca, uveravamo vas da ćete završiti pored ozlojeđenog Frankenštajnovog čudovišta. Pored toga, da li zbilja želite da vaš muškarac bude živa marioneta? Malo verovatno.

U svemu tome nameće se još jedno pitanje: da li se muškarci uopšte menjaju pod ženskim uticajem? Možete računati na to. Uporedite bilo kog muškarca u četrdesetim godinama sa onim kakav je bio u dvadesetim. Zateći ćete muškarca sa mnogo više samopouzdanja, brižljivog, strpljivog, posvećenog – ukratko, mnogo bolju osobu. Zašto? Veza podrazumeva potpuno odsustvo sebičnosti. U procesu koji započinje kada dvoje ljudi nalete jedno na drugo, emotivna ispunjenja i prožimanja tokom godina kreiraju dve znatno bolje osobe.

Ukratko, najbolja vest je: što manje budete razmišljali o tome kako da promenite jedno drugo, to će proces promene bolje funkcionisati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar