Pronađite svoju idealnu polovinu po redosledu rođenja

Redosled rođenja puno utiče na naš način ponašanja, pa tako i na buduće veze i pristup njima, smatraju psiholozi. Jedan od njih, Kevin Leman, proučio je kvalitet veze 236 poslovnih direktora i njihovih partnera zavisno od njihovog redosleda rođenja, otkriva Biznis Insajder. Došao je do zanimljivih saznanja koje mnogima mogu da posluže kao orijentacija kako će im veza izgledati i u kolikoj će meri biti uspešna.

Ako ste provorođeni: 

Najgori par vam je: isto prvorođeni – tu će biti puno borbe za moć jer ste navikli da ste uvek u pravu i da sve bude po vašem. Uglavnom se sve nesuglasice ovog para vode oko borbe za kontrolom i moći u tom odnosu. Lik za vas je prestanak kritikovanja i uporni pokušaji da popravite jedno drugo. Radije precizno definišite vaše uloge u kući tako da oboje bude jednaki u kući.

Najbolji par vam je: najmlađe dete –  ti brakovi su među najuspešnijim. Najbolji mogući par je kada se spoje prvorođena žena i muškarac koji je bio najmlađe dete u porodici jer se savršeno dopunjuju.

Ako ste srednje dete: 

Najbolji partner vam je: najmlađe dete. Srednje dete se obično nije osećalo ugroženo od strane najmlađeg pa sa njim najlakše komunicira. Takođe su vrlo popustljivi kod izlaženja što je najmlađem detetu bitno – da ima svoju slobodu i puno se druži. U tom paru je bitno da mlađe dete ne iskorišćava ljubaznost srednjeg deteta i činiće odličan par.

Najgori partner je: isto srednje dete – srednja deca po pravilu loše komuniciraju, a kada se dvoje takvih ljudi spoji, onda se ta situacija umnožava. Oboje ćute i umesto da razgovaraju, te emocije zadržavaju i skupljaju u sebi.

Srednja deca najduže ostaju u braku jer su naučila kako da postignu kompromis i pregovaraju sa braćom i sestrama.

Ako ste najmlađe dete:

Najbolji partner vam je: prvorođeni. Najstarije dete naučiće najmlađe organizaciju, a najmlađe će tom odnosu uneti ležernu atmosferu i podsetiti najstarije da ne treba sve da shvata tako ozbiljno.

Najgori par vam je – najmlađe dete. Dva najmlađa deteta u vezi stvoriće haos. Obično su loši sa finansijama i loše se organizuju pa dva takva na jednom mestu sigurno će imati poteškoća oko dogovora. Ako se striktno ne dogovore šta će ko raditi, mogu da imaju problema u vezi. Takođe, najmlađa deca često znaju krivicu da prebacuju na drugog i ne preuzimaju na sebe odgovornost, pa im i to može predstavljati veći problem. Leman sugeriše da je ovom paru najbitnije da ne manipulišu jedno drugim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaparovi
Komentari (0)
Dodaj komentar