Provocira vas putem mejla

Poznanstva putem interneta, kao i traženje potencijalnih partnera putem interneta, nisu onakav bauk kakvim neki pokušavaju da ih predstave, ali se i u njima, baš kao i u upoznavanju uživo, mogu dešavati nezgode. Jedna od njih je da potencijalni partner ili partnerka počnu da vas provociraju putem mejla.
Recimo, upoznali ste tu osobu, bilo preko nekog sajta za druženje, bilo preko sajta namenjenog traženju potencijalnih partnera. Niste se nikada sreli uživo, komunikacija vam ide ili preko poruka na tom sajtu ili preko mejlova. U početku, sve je delovalo fino, ta osoba je delovala normalno, simpatično, dopala vam se, uživali ste u komunikaciji s njom. A onda je počela da vam postavlja nezgodna pitanja, pitanja lične prirode, možda i vezana za veru ili za politiku (uvek osetljive teme). I vi se tu pitate: a gde je nestala ona fina osoba s kojom ste ranije pričali? Da li je ovo njeno pravo lice? Provokativna pitanja koja dobijate od nekoga s kime se ipak nikad niste uživo sreli nimalo vam se ne sviđaju, i pitate se treba li da prekinete komunikaciju s tom osobom.
Moguće je da ta osoba i inače ima običaj da provocira, pa je tu onda pitanje da li vam se takve osobe dopadaju. Ali, moguće je i nešto sasvim drugo: da ste se vi toj osobi dopali, a pošto se ne viđate uživo, onda provociranjem i posmatranjem vaše reakcije pokušava da otkrije kakvi ste zaista, jer je preko interneta još i lakše nego inače slagati za sve živo.
Šta u takvoj situaciji? Ono što su mnogi otkrili jeste da zapravo nije dobra ideja da se, prilikom upoznavanja potencijalnih partnera, produžava internet-komunikacija. Što duže ide takva komunikacija, sve je teže kad jednom dođe do upoznavanja uživo (ako do toga uopšte dođe), jer je slika koju o toj osobi formirate sve detaljnija, i veća je mogućnost da se drastično razlikuje od te osobe uživo. Zato je dobra ideja što pre se s osobom koja vas zanima sresti uživo, jer se u takvoj komunikaciji ipak mnogo više sazna nego kad sve ide preko interneta. Nije ni da ćete tada odmah znati želite li brak i porodicu s tom osobom, daleko od toga, ali ćete ipak imati tačniju sliku o tome kakva je ona zapravo. A neće biti ni potrebe da se oštrim provociranjem nekoga s kime se nikada niste videli uživo saznaje kakva je ta osoba kad je uhvatite "na prepad".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

internetmailprovokacijeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar