Puštate ih da vam se vrate, opet

Situacija iz naslova desila se mnogima, i spada u one greške koje mnogi stalno iznova prave. Greške koje bi trebalo izbeći, samo što je to mnogo lakše reći nego učiniti, jer su emocije pomešane, plus i veoma intenzivne.
Bili ste u vezi, i veza nije uspela. Rastali ste se s razlogom ili uz nekoliko dobrih razloga. Ako ste vi raskinuli, znate valjda zašto ste to učinili; ako ste ostavljeni, pa, i to je bilo jer veza nije išla, a ako je osoba s kojom ste bili toliko hirovita da raskine jer joj je tako "dunulo", onda bi bilo bolje izbegavati nekog u toj meri nezrelog (ovde govorimo o vezama odraslih ljudi, ne dece koja tek otkrivaju svet ljubavnih veza). U svakom slučaju, jedno od vas dvoje je došlo do zaključka da više ne treba da budete zajedno, ili ste oboje to zaključili, i za taj zaključak postoje razlozi. Nešto tu nije išlo.
Međutim, kako vreme prolazi, vi se sećate i lepih stvari iz veze (naravno da je bilo i toga). Nedostaje vam ta osoba, navikli ste na nju. Niste je još preboleli. Usamljeni ste. I, ona hoće da vam se vrati. Primite je nazad.
Nije da to ne može da funkcioniše. Ako ste otkrili u čemu je bio problem, i to ste rešili, ili zajedno radite na rešenju, moguće je da ćete ovog puta ostati zajedno. Ljudi ste, pravite greške kao i svi ostali, iz grešaka se može naučiti, može se u međuvremenu sazreti, ovog puta bi moglo da uspe. Ali…
Postoje i one situacije kada partneri raskidaju, pa se onda ono koje je otišlo vrati, ovo drugo ga primi, nakon izvesnog vremena opet raskid, pa opet vraćanje, i tako u beskraj. Svaki put ista priča, popravili su se, naučili su se pameti, neće više – a onda opet po starom. I dokle tako? Dokle god nastavite da tu osobu primate nazad. Zašto bi se ona potrudila da se promeni, kad ćete je vi i ovako i onako primiti nazad?
Šta učiniti? Ako razmišljate o obnavljanju veze, dobro se zapitajte šta se tu promenilo, zbog čega bi sad veza s tom osobom imala šanse da uspe. Ukoliko nikakve bitne promene nema, ništa tu nije razrešeno, postoje samo obećanja da će promena biti, ali ništa konkretno nije urađeno (ili je urađeno samo simbolično, koliko da se kaže da nije da se ne radi ništa), bolje je ne obnavljati vezu jer će se ponovo završiti kao i prethodnog puta. Da, znamo, bilo je lepog u toj vezi, ali setite se da je bilo i lošeg, i to dovoljno lošeg da se veza prekine, inače bi još uvek trajala. A ako nekih bitnih promena ima, oboje ste sazreli, znate gde su greške bile, bar nešto je ispravljeno a na ostalom se zaista radi, i baš želite vezu baš s tom osobom (niste samo usamljeni, jedini koji nisu u vezi, jedini bez dece, roditelji vas pritiskaju…), pokušajte.
U svakom slučaju, želimo vam da nađete sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pomirenjeraskidveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Gogana D

    Znate kako kažu naši stari – hleb koji se jednom preseče, ne može se više sastaviti.