Put do srca vodi preko stomaka

Skoro svako je čuo za izreku da put do muškarčevog srca vodi preko njegovog stomaka. Ta izreka nekima zvuči smešno, nekima zabavno, nekima luckasto, i svakako je ne bi trebalo shvatati bukvalno – neće smetati ako ona ume dobro da kuva, ali to zaista nije presudno.
Na izreku iz naslova neki bi rekli da ide malo previsoko, da se put do muškarčevog srca nalazi nešto niže – da je seks put do njegove ljubavi. To zvuči vickasto, i neki bi možda rekli da je tačno, međutim, velik broj muškaraca će reći da im seks nije dovoljan da bi s nekom ženom želeli da ostanu u vezi; neki će spomenuti i da su ostavili partnerku sa kojom su imali odličan seks jer im je bila dosadna i nisu imali o čemu da pričaju.
Biće i onih koji će vam na izreku iz naslova reći da ide suviše nisko, naime, da put do muškarčevog srca vodi preko njegovog srca. Jeste, super je ako ona dobro kuva, ako ume da spremi razna ukusna jela i ako voli to da radi, na to se niko neće buniti; da i ne spominjemo što će on i te kako uživati već i u samoj činjenici da se ona potrudila da spremi nešto toliko lepo i prijatno za njega, baš kao što bi i ona bila srećna da on skuva nešto lepo za nju. Ali, ako on nju voli, voleće je bez obzira na kulinarske sposobnosti i želju za kuvanjem; uz ženu koju voli rado će jesti i hranu koju su naručili negde drugde, pa i "suvu hranu".
Put do muškarčevog srca vodi preko srca – on će svakako uživati i ceniti to što mu ona poklanja pažnju, što mu pruža nešto u čemu uživa. To može da bude hrana koju je ona pripremila, ali ne mora; to može da bude hiljadu i jedan različit način pružanja ljubavi i pažnje. Dobra hrana je samo jedan od njih, pa, ako ona ne ume da kuva i nema sklonosti koje bi je navele da to nauči, ili nema volje ni energije da posle napornog dana na poslu radi i u kuhinji, i dalje ima na raspolaganju gomilu drugih načina da pokaže ljubav prema čoveku koga voli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

put do srcastomakveza
Komentari (0)
Dodaj komentar