Radije sedi za kompjuterom!

Ženama ume teško da padne kad njihov dragi na nešto obraća više pažnje nego na njih. Ako se radi o poslu, još i nekako, ali ideja da muškarac u nekom trenutku radije igra kompjuterske igre nego provodi vreme s njima izludeće gotovo svaku ženu.

Kada se radi o druženju sa prijateljima, dobro, to i nije tako teško razumeti. Ženama je jasno da njihov dragi ima svoje prijatelje kao što one imaju svoje prijateljice i, baš kao što one vole da kafenišu i šopinguju sa prijateljicama, tako i on voli da sa ortacima pije pivo i igra basket (ili, u fizički manje aktivnoj varijanti, da pije pivo i gleda prenos utakmice). Shvataju žene, mada neke nisu baš oduševljene time, da je njihovom dragom potrebno još poneko ljudsko biće sem njih. Ipak, da se tako „zalepi“ za običnu mašinu? Zbog čega on to radi?

Kao prvo, kompjuter je muškarcima igračka – obavljaće oni i posao na njemu, naravno, ali kompjuter spada u tehničke igračke. A muškarci vole svoje igračke. Kao drugo, kompjuterska igra je neka vrsta takmičenja, bilo sa mašinom, bilo sa nekim drugim igračem preko Interneta. Igra se ne može prekinuti u bilo kom trenutku – tačnije, može, ali onda igrač najverovatnije gubi. A niko ne želi da izgubi.

Osim toga, dok muškarac pokušava da pobedi u igri, skače mu nivo testosterona, zbog čega će želeti da nastavi da igra i ničemu i nikome neće dopuštati da mu skrene pažnju – uključujući i svoju nagu devojku. I, šta tu devojka da učini?

Ne vredi joj da se ljuti i svađa zbog toga, ništa neće postići. Njemu bi zaista bilo teško da prekine igru dok mu nivo testosterona skače, a ako bi bio prinuđen da je prekine, bio bi mrzovoljan i neraspoložen zbog toga, nimalo prijatan kao društvo. Bolja je ideja sačekati da se konačno sam udalji od kompjutera – a potom iskoristiti što mu je testosteron povišen kako bi se igrale neke druge igre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Aleksandra Janković

    Zna se šta je normalno i u kojoj meri. Previše vremena provedenog za računarom ukazuje da osoba ili ima problem zavisnosti, ili se ne bavi nečim pametnijim i korisnijim, ili ima problem socijalne prirode. Moj savet je – što dalje od muškaraca koji “vise“ po čitav dan za računarom. Imaju mnogo ozbiljnije probleme nego što i možete zamisliti.