Raskidati isključivo oči u oči?

Nažalost, veze ne uspevaju uvek; zapravo, veliki broj veza završi se raskidom. Bolno i neprijatno po obe strane, i po onoga ko raskida i po ostavljenog partnera ili partnerku. Sad, čak i kad ste vi onaj ili ona koja raskida, nije vam svejedno i nije vam lako da to učinite, a da bi stvari makar bile civilizovane, postoje i neka pravila pristojnosti povezana s raskidom. Problem s nekim od tih pravila je što su previše uopštena, pa se može desiti da se ne odnose baš na svaki slučaj. Recimo, postoji pravilo da uvek, ali baš uvek, treba raskinuti oči u oči, da je bilo koji drugi način raskida ne samo krajnje nevaspitan nego se ponašate kao totalna kukavica i kreten ako ne kažete dečku ili devojci u lice da ne želite više da budete s njima u vezi. Ipak, da li ovo pravilo baš uvek važi?
Ako se radilo o dužoj vezi, svakako da važi. U tu vezu ste oboje dosta toga uložili i, mada ne treba ostati u vezi koja više nikako ne funkcioniše, ipak partneru dugujete makar toliko da raskinete s njim licem u lice. Da mu/joj licem u lice objasnite zbog čega raskidate, zbog čega ga/je više ne želite u svom životu.
Međutim, ako je reč o osobi s kojom se tek neobavezno viđate, s kojom nemate dublju emotivnu vezu, nije nevaspitano da raskinete i preko telefona ili čak preko mejla. Tu i nije neophodno neko dugačko objašnjavanje, ne morate im uopšte spominjati šta vam je sve kod njih smetalo, možete reći i nešto tipa da ćete u narednom periodu biti veoma zauzeti i da fizički nećete imati vremena za viđanje.
Zvuči vam hladno i bezosećajno? Zapravo i nije, jer prilikom ovakve vrste raskida najviše bude pogođen ego. Ako raskinete putem telefona, osobi s kojom raskidate ne saopštavate u lice da je ostavljate, što je uvek udarac, čak i kada nema dubljih emocija. Ovako, osoba koju ste odbacili može relativno brzo da se distancira od cele stvari, pa tako olakšavate i sebi i njemu ili njoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar