Raskinuli ste, da li pokušati ponovo?

Posle raskida ili razvoda, veoma često i dalje ostanu jake emocije, a neretko i želja da se pokuša ponovo. U principu, vraćanje na staro je veoma loša ideja; ono što nekada može da funkcioniše jeste pokušati nešto novo.
Da ne bude zabune, ovde ne govorimo o odnosu kakav nekad postoji između veoma mladih osoba, kada njih dvoje svaki čas raskidaju pa ubrzo ponovo budu zajedno. To, neretko, i nije stvarno bio raskid, više je bila svađa posle koje su se pomirili. Ono o čemu govorimo je kada se zaista radi o raskidu ili o razvodu, i kada bivši partneri razmišljaju o tome da ponovo pokušaju.
Najčešće, to ne uspe. Partnere na želju da ponovo pokušaju navedu lepe uspomene i to što neka osećanja i dalje postoje – naravno da je u vezi bilo i lepih trenutaka, a emocije ne prestaju pritiskom na dugme. Treba se setiti da je za raskid ili razvod postojao razlog i da bi se, ako se bez prethodnog razmišljanja pokuša ponovo, lako moglo desiti da se ponove i sve prethodne problematične situacije, i da se ponovo završi raskidom, iz manje-više istih razloga zbog kojih je do raskida došlo prethodnog puta.
Postoji izuzetak za to pravilo, a to je kada je do raskida došlo zbog spoljašnjih okolnosti, ne zbog problema u vezi – recimo, jedno od njih dvoje se preselilo negde daleko, zbog fenomenalne poslovne ponude, specijalizacije i slično; ili je jedno od njih dvoje imalo porodičnu tragediju, i pod tim okolnostima nije bilo sposobno da održi vezu. Tada bi novi pokušaj mogao da bude uspešan.
Međutim, ako se nije radilo o takvom uzroku neuspeha veze, trebalo bi analizirati i videti šta je u vezi bio problem, i da li taj problem i dalje postoji. Ukoliko taj problem postoji, najverovatnije je da bi ponovo doveo do istog rezultata – do raskida. Ukoliko je pak taj problem rešen, ili može da bude rešen, onda bi moglo da se pokuša s vezom, mada je i tada bolje ne razmišljati o tome kao o povratku na staro (za to staro znate kako se završilo i koliko ste patili zbog toga), već kao o novom početku, s osobom koja je drugačija od one problematične od koje ste otišli, ili vi više niste ona problematična osoba koja je ostavila ili bila ostavljena. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavraskidveza
Komentari (0)
Dodaj komentar