Ravnopravnost za muške bradavice

Na stranicama časopisa, u TV reklamama, na Internetu: sa svih strana preplavljuju nas slike obnaženih ženskih grudi. Žene se često bune protiv toga, muškarci ih fetišiziraju, ali ih je nemoguće izbeći jer su svuda oko nas. Šta je sa muškim grudima?

U ljudskoj seksualnosti grudi imaju veliku ulogu. Ženama su definitivno hotspot, i većina dodir po grudima od strane partnera/partnerke doživljava kao apsolutno uzbudljiv. Bradavice su veoma osetljive, pa njihova stimulacija ženu često može dovesti do orgazma. Sa druge strane, o muškim grudima/bradavicama se skoro uopšte ne priča, premda i one postoje.

Prema istraživanjima biologa, muške bradavice su zaostatak iz fetalnog perioda. One se razvijaju u periodu do 14 nedelja kada su fetusi oba pola isti. Nakon tog perioda fetusi genetski programirani da budu muški počinju da „proizvode“ testosteron, koji od androginog fetusa pravi bebu – dečaka.

Mnogi muškarci će reći kako i ne primećuju svoje bradavice, odnoseći se prema njima kao prema nepotrebnom „ženskom“ zaostatku. Zapravo većina i nije probala da ih dodiruje, jer im izgleda kako to nije muževno, ili se plaše da pitaju svoju partnerku.

Nasuprot svim predrasudama, oni koji su probali kažu da je osećaj sjajan. U kombinaciji sa drugim seksualnim tehnikama, stimulacija muških bradavica može užariti celu situaciju, i biti podsticajna za oba partnera. Većina žena vrlo uživa u saznanju da na više načina može da izludi svog voljenog.

Ne treba se stideti, jer je otkrivanje novih epicentara uzbuđenja stvar koja definitivno ljubavni/seksualni život može učiniti sadržajnijim. Uostalom, Priroda sigurno nije podarila muškarcu bradavice bez svrhe: možda je to baš senzualan, vrtoglav dodir!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar