Rekao je da će vas zvati

Kada prvi put izađete s potencijalnim partnerom, tu mogu da se dese nedoumice, a jedna od njih je i ona iz naslova – on je rekao da će vas zvati. Ono što se neretko desi, kad on to kaže, jeste da ne pozove, i dami onda ništa ne bude jasno.
Bilo vam je lepo kad ste izašli. Mislile ste da je i njemu lepo. I rekao je da će vas zvati, a opet, dani prolaze, a on to ne čini. Možda ste pokušale vi njega da pozovete i otkrile da uopšte ne deluje zainteresovano za dalji kontakt. U redu, jasno vam je da on ne mora da bude zainteresovan, ali ako nije, zašto je rekao da će vas zvati?
Zato što je veoma lako to reći. Dovoljno je neodređeno da ga ni na šta ne obavezuje, a ne mora da otvoreno kaže da nije zainteresovan i da se suoči s vašim razočaranjem. Lakše je da kaže da će vas zvati i da to nikad ne učini; to što vama smeta ta neizvesnost, što se osećate povređeno, pa, to nije njegov problem.
Šta vi tu da učinite? Jedna mogućnost, kad on samo neodređeno kaže da će vas zvati, jeste da prihvatite da je to neodređeno. Ako vas pozove, lepo, ako ne pozove, znači da nije zainteresovan (muškarac koji je zaista zainteresovan će vas zvati – uz današnju tehnologiju, ima jako mnogo mogućnosti da stupi u kontakt s vama, a ako to ne učini, to znači da mu nije stalo da se potrudi, to jest da mu vi niste bitne).
Druga mogućnost, koja može da ide u paru s ovom prvom, jeste da u izlaske ne učitavate previše. Prihvatite ih samo kao izlaske, kao prijatno veče, pa ako se kasnije nešto razvije, lepo, ako ne, provele ste se prijatno u toku izlaska, i to je dobra stvar. Na taj način ćete sebe poštedeti nerviranja zbog toga što on ne zove, kao i zbog razmišljanja šta mu je tačno značilo to što je rekao da će zvati – akcija koja usledi (ili ne usledi) nakon reči reći će vam mnogo više nego što bi i najvatrenija izjava ljubavi mogla da učini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cekanjemuškarcineizvesnostnezainteresovanostpozivupoznavanježene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lana Popović

    Oni koji zovu – nikada ne kažu da će zvati – oni jednostavno zovu. Ovi drugi – koji to kažu – oni ne zovu. Samo pričaju da bi nešto pričali. Staro pravilo. A o ljudima uvek cenite na osnovu njihovog ponašanja, a ne reči, koje su uglavnom prazne.