Sačuvati vezu od stresa

Stres, kao što znate, može biti poguban po vašu vezu. Svakodnevica, toliko puna jurnjave i konstantne nervoze i gomile stvari koje nikako ne stižete da obavite na vreme, može da unese pravi haos u vaš ljubavni život – toliki haos da čak i najjača veza može da „pukne“. Kako to izbeći? Postoji li neki način da svoju dragocenu vezu makar delimično zaštitite od stresa? Postoji – i to nekoliko načina.

Nemojte nervozni od posla i gužve u prevozu uletati dragoj ili dragom u ruke – prvo se malčice oporavite od napornog dana. Jeste, lakše vam je s njima, ali ne morate baš stalno da umor i nervozu „istresate“ na voljenim osobama. U tu svrhu, upotrebite svoju uobičajenu rutinu za opuštanje – to može biti čitanje, vežbanje, prijatno tuširanje ili opuštanje u kadi. Izbegavajte da gledate televiziju kao metod opuštanja, jer televizija samo unervozuje i otupljuje. Tek tada, kada ste opušteni i smireni, sklupčajte se uz dragog (dragu).

Kad već spominjemo televiziju, najbolje bi bilo da je ne gledate ni sa voljenom osobom. Zajedničko gledanje televizije omogućuje vam iluziju da nešto radite zajedno, ali to je samo iluzija, jer ste u takvim trenucima duhovno nekoliko svetlosnih godina udaljeni jedno od drugog, pa vam televizija baš i neće uneti romantiku u vezu. Umesto toga, bolje je da zajedno prošetate, da slušate muziku koju oboje volite ili da odete negde na večeru.

Dogovorite se već ujutru gde ćete izaći te večeri i sve lepo isplanirajte. Na taj način, misao o lepoj večeri koja vam predstoji pomoći će vam da pregurate naporan dan.

Još jedan metod – svlačenje, i to totalno. Dodir gole kože će vas spojiti i naterati vas oboje da zaboravite na sve stresove. Ne zamarajte se laganom muzikom i svećama – samo se svucite i usredsredite jedno na drugo. Ovo nije obavezno poziv na seks – može da bude i samo poziv na međusobnu bliskost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar