Sada se zna tačno dan i sat kada se parovi najčešće svađaju, a i ko prvi započinje

Razmirice među partnerima su uobičajene. Ako vas to nekada baca u očaj, bez brige, i drugi se parovi često svađaju. Prosečno, čak 312 puta godišnje u trajanju od dva do deset minuta.

Ako se sećate oko čega ste se zadnji put posvađali, ali ne znate kad je to tačno bilo, malo ćemo vam pomoći. Verovatno je u pitanju bio četvrtak uveče, otprilike oko 20 časova. Naime, upravo je to dan i vreme kad se parovi u proseku najčešće svađaju.

Do ovih i drugih zanimljivih rezultata došlo je jedno aktuelno istraživanje objavljeno u dnevnim novinama Daily Mail. Naučnici naglašavaju da se prosečno parovi svađaju oko deset minuta, a najčešće se bave banalnim i svakodnevnim problemima.

– Svi parovi se svađaju, a u većini slučajeva svoje vreme gube na banalne stvari kao što su kućni poslovi il izbor televizijskog programa – objasnili su naučnici.

Na dnevnom redu nalazi se svađa nastala zbog mokrog peškira, kojeg je neko od partnera (uglavnom muška strana) ostavio na krevetu ili oko iskorišćene rolne WC papira koja nije bačena u kantu za đubre.

Naravno tu je i rasprava oko daske WC šolje koja nije spuštena ili svetla koje nije ugašeno. I da, verovatno pretpostavljate – žene su te koje u većini slučajeva počnu svađu oko tih problema.

Istraživanje je takođe pokazalo da su žene te koje izgube kontrolu nad svakodnevnim sitnicama i navikama partnera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

razlozisvađavreme
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Gari

    Nema tu pravila ni zakona.Evo, ja sam se žestoko naljutio u nedelju pred izbore i u toku istih, jer moja „tjurka“ hoće da izigrava lokal-patriotu pa nije glasala za broj 7, nego hoće gospoja da se pravi pametna…Kako ja umem da pošizim na takve nemudre poteze, to ne mogu da opišem lepim i kulturnim rečima…Nismo članovi ni jednih ni drugih, ali ako se mora birati između većeg i manjeg zla, a izbor je obično slab, mora se birati manje zlo, dok je ona zaokružila neke kojima samo perte vire zna se odakle, a to je kao da je direktno zaokružila onaj famozni broj 1.Mrzim politiku i eskiviram je na sve moguće načine, ali neke ovakve stvari ne mogu da prebolimi da svarim.Evo, čekam vaše komentare, ali samo one pametne i mudre, da li da je otkačim i nađem neku pametniju i bolju ili ovoj da oprostim, pa da je kažnjavam redovno i ponižavam na sve moguće načine?Šta vi mislite, šta je bolje?Prihvatam samo iskrene i mudre savete, a odluka će pasti brzo, verovatno već ovih dana.Cinizam i sarkazam u određenoj zdravoj dozi je poželjan, taki sam i ja.Da napomenem, možda ima veze, brižna je osoba i voli me, ali ne voli da proguta.Da li da je uslovljavam time neko vreme dok se ne navikne?Ili jednostavno da je otkačim da se ne mučimo?Budite konstruktivni, čekam mudre odgovore mudrih ljudi.