Sami u gomili

Rođendani, venčanja, godišnjice, nove godine, porodična okupljanja… Ti dani mogu biti vrlo izazovni za sve koji su sami. Dok parovi razmenjuju sitne nežnosti i poklone, samcima se čini da odzvanja poruka – te radosti nisu namenjene meni. Porodica, prijatelji i svi ostali sa kojima ste u kontaktu tokom cele godine kao da vas upravo tada podsećaju na to da "nemate nikog specijalnog u životu". Ako ste sami i ne izlazite ni sa kim, ovakvi dani mogu biti ispunjeni emocijama u rasponu od tuge do depresije.
Dobro, koji je najbolji način da se prevaziđe takvo stanje? Ma kako bilo teško, ne mora biti i traumatično.

    Ne poričite svoja osećanja

Same po sebi, emocije ne mogu biti dobre ili loše. One samo odražavaju vaše stanje u određenim trenucima. Bez griže savesti dopustite sebi da budete tužni. No, način na koji ispoljavate te emocije može biti dobar ili loš. Pre nego što se pojavite na mestu gde mogu biti postavljena "bolna pitanja" o vašem romantičnom statusu, osmislite kako ćete se poneti sa njima. Najbolje je imati unapred isplaniranu strategiju kojom ćete lako promeniti temu. Kada vas upitaju o ljubavnom životu, odgovorite: "Ništa novo na tom polju, ali postoje novosti o profesiji", što bi trebalo da bude dovoljno da usmeri konverzaciju u željenom pravcu.

    Ne izbegavajte parove

Viđate se sa parovima tokom cele godine. Oni se nisu posebno promenili. Samo je okruženje u kojem ih vidite malo drugačije. Razmislite koga od njih možete sresti na ovakvim proslavama. Podsetite se šta vas to zbližava i koje uspomene delite sa njima. Biće vam jasno zbog čega vam tako puno znače.

    Uspešni samci

Životni partner vas ne obeležava – nije tu da bi od vas napravio kompletnu ličnost. Shvatite da vam ne treba druga osoba da biste imali potpun život. Započnite intimnu tradiciju vrednu slavlja koja će odražavati vaše lične vrednosti. Uvidite i prihvatite da je ovo samo stepenica u vašem životu, a ne odraz onoga što ste vi zapravo. Niko ne tvrdi da se morate provoditi na uobičajene načine. Zaobiđite sve situacije u kojima osećate setu i unesite malo vedrine u svoj život. Iznajmite komediju u video-klubu, ne zaboravite toplu kupku, obucite šašavu flanelsku pidžamu i naručite picu sa dodatnim feferonima. Ako malo bolje razmislite, život samca je prilično ružičast.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar