Saznali ste osetljive detalje o novom partneru

Ponekad se desi da već na početku veze saznate neke osetljive detalje o novom partneru ili partnerki, ali ne od njih. Tada bi mogla da bude dobra ideja da to što ste saznali zadržite za sebe dok ta osoba ne pokrene to pitanje.
Ovde ne govorimo o tome da ta osoba nešto bitno krije od vas. Ipak, nije nemoguće da, putem Interneta, o osobi s kojom ste tek počeli da izlazite saznate neki lični detalj – na primer, da ima pet tetovaža koje vi do sada niste videli jer su pokrivene odećom. Ili ste od zajedničkog poznanika saznali da je ta osoba kao dete prisustvovala teškoj saobraćajnoj nesreći, pa ne voli ni da razgovara o saobraćajkama, smrti i teškim telesnim povredama (ko pa stvarno voli da priča o takvim stvarima). Ili… Neki već lični detalj, koji biste saznali vremenom, ako se veza razvije, saznate ranije.
Kada se tako nešto desi, najbolje je da to što ste saznali zadržite za sebe i sačekate da ta osoba počne razgovor o tome. Naravno, ukoliko se odnos između vas dvoje uopšte razvije – ako se ne razvije, teško da bi bilo umesno pričati o tome šta je na nečijem nagom telu, kakve je traume neko imao u detinjstvu i slično.
Ukoliko se odnos između vas dvoje razvije i produbi, ta osoba će vam verovatno sama vremenom reći lične detalje o kojima nije pričala na početku; kad se o primeru s tetovažama radi, to ćete svakako videti jednom kada postanete intimni, a u nekom od razgovora, jednom kada se među vama razvije bliskost, saznaćete i za manje lepe detalje iz života partnera ili partnerke.
Do tada suzbijte radoznalost koju osećate. U suprotnom, ugrožavate intimu osobe s kojom tek što ste počeli da izlazite, što će malo ko smatrati prihvatljivim, a prijati neće nikome. Sve ima svoje vreme – doći će vreme i za razotkrivanje intimnijih detalja, a u međuvremenu uživajte u tome što se odnos razvija svojim tempom i nemojte taj tempo forsirati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

informacijeosetljivoveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ljubica Ivković

    Kada imaš snove, nijedna prepreka nije nepremostiva, mada strpljenje ima kraj.